Frustrert etter innbrudd og biltyverier

FLERE TYVERIER: Først har tyver tatt seg inn i bygningen på Numedalsveien og stjålet verktøy, en bil og en hel del nøkler. Senere har en av dem dukket opp på ny - med nøkler - og tatt enda en bil.

FLERE TYVERIER: Først har tyver tatt seg inn i bygningen på Numedalsveien og stjålet verktøy, en bil og en hel del nøkler. Senere har en av dem dukket opp på ny - med nøkler - og tatt enda en bil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jan Roger Hvammen har opplevd at to biler er stjålet og at en mengde nøkler er på avveie. Nå utlover han dusør til den som kan bidra til at nøklene kommer tilbake.

DEL

Natt til tirsdag var det innbrudd i verkstedhallen på Numedalsveien i Kongsberg.

– Da ble det stjålet en del verktøy, og tyvene åpnet et nøkkelskap, med et 20-talls nøkler i, forteller Jan Roger Hvammen som handler med bruktbiler fra lokalene på Skavanger i Kongsberg.

Les også: Fant stjålet bil - to menn pågrepet

Gjennom Laagendalsposten og sin Facebook-side utlover han nå en dusør på 5.000 kroner til dem som kan hjelpe med å få nøklene tilbake.

Hvammen står foran en svært kostbar operasjon, dersom nøklene ikke kommer til rette.

Han frykter nå at nøklene befinner seg i et miljø som de absolutt ikke hører hjemme. Og det med god grunn.

Slo til igjen

Lørdag kveld forsvant enda en bil for Hvammen. Det er åpenbart brukt nøkler på Numedalsveien. Tyveriet foregikk med stjålne nøkler fra innbruddet tidligere i uka.

– Dette er veldig frustrerende. Nå er ikke jeg jurist, men det er spesielt at samme person slippes ut og så begår et nytt lovbrudd, sier Hvammen som håper politiet kan sette en stopper for kjeltringene.

Pågrep en mann lørdag

Politiet lykkes i å pågripe føreren av bilen som ble stjålet lørdag. Vedkommende ble satt i arrest over natta og fremstilt for avhør søndag.

– Det dreier seg om en av de to som ble pågrepet for innbruddet natt til tirsdag, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Trond-Egil Groth.

Les også: Mann pågrepet i stjålet bil

Skaper store problemer

Hvammen jobber med kjøp og salg av biler. Det er nøkler til bygninger og flere av bilene som er borte. Følgelig er det en masse biler som han ikke kommer seg inn i.

– Jeg håper avhørene av vedkommende som ble pågrepet fører til at nøklene kommer tilbake. Alternativet er omfattende bytte av låser og at jeg må hyre inn spesialister til å åpne de bilene som kan åpnes, sier han.

Kjenninger av politiet

Begge personene som er involvert i tyveriene er ifølge politiet kjenninger, med flere andre forhold på rullebladet.

Mannen som ble grepet lørdag hadde to unge kvinner med seg i bilen da de ble stanset. De ble dimittert etter avhør på politistasjonen i Kongsberg.

Det ble også funnet en mindre mengde narkotika i bilen, opplyser politiet.

Erkjente forholdene

Mannen som ble arrestert natt til søndag, har erkjent biltyveri, narkotikabruk og for å ha kjørt uten førerkort.

– Får fornærmede nøklene sine tilbake?

– Politiet på Kongsberg jobber videre med saken, blant annet med å kartlegge nøkler som er stjålet, sa Trond-Egil Groth ved operasjonssentralen søndag ettermiddag.

– Mannen blir sittende i arrest fram til mandag. Da vil det bli vurdert om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling, avslutter Groth.

Artikkeltags