Kommunen advarer: Ung mann utgir seg for å være «vannkontrollør»

ADVARER: Jens Sveaass, kommunalsjef for samfunnsutvikling og kommunale tjenester i Kongsberg kommune.

ADVARER: Jens Sveaass, kommunalsjef for samfunnsutvikling og kommunale tjenester i Kongsberg kommune. Foto:

En person skal ha gått rundt i boligstrøk og bedt publikum om tilgang til boligen for å sjekke vannmåleren deres. Nå advarer kommunalsjefen Kongsberg-beboere.

DEL

Mandag ettermiddag skrev Laagendalsposten at Jens Sveaass, kommunalsjef for samfunnsutvikling og kommunale tjenester i Kongsberg kommune, advarte mot en falsk tjenestemann.

En person skal ha gått rundt i boligstrøk og bedt publikum om tilgang til boligen for å sjekke vannmåleren deres.

«Kongsberg kommune ønsker å understreke at vi ikke har noen entreprenører eller egne medarbeidere med oppdrag om å sjekke vannmålere i Kongsberg kommune pr. i dag» skriver kommunen i en pressemelding.

En ung mann

– Vi har kun snakket med en person som er berørt, men jeg oppfatter det som om det er flere, sier Sveaass til Laagendalsposten.

– Hvordan ser vedkommende ut?

– Det skal være en ung mann.

Kongsberg kommune ønsker å understreke at dem ikke har noen entreprenører eller egne medarbeidere med oppdrag om å sjekke vannmålere i Kongsberg kommune pr. i dag.

– Følg med

– Hva bør innbyggerne gjøre?

– Sjekke gyldig ID-kort, og kontrollere nevn, bilde og tittel.

I de tilfeller Kommunen eller kommunens underentreprenører har behov for tilgang til private vannmålere, så skal vedkommende være utstyrt med tydelig ID-kort med navn, bilde-ID og stillingstittel «Vannmålerkontrollør».

Sveaass vil ikke gå nærmere inn på hvor i Kongsberg dette skal ha hendt. Han oppfordrer folk til å varsle politiet hvis dem opplever noe lignende.

– Hvorfor tror du at vannmåleren ble «målet»?

– Vannmålere er jo noe alle folk har i huset sitt. Det er også noe offentligheten har et driftsforhold til.

Landsomspennende problematikk

I presseskrivet skriver Sveaass at de ønsker å gå ut med informasjonen fordi det har vært lignende tilfeller av at uvedkommende har utgitt  for å være i offentlig tjeneste, og på den måten kommet seg inn i private boliger.


Kongsberg kommune opplyser om at de har gjort politiets operasjonssentral kjent med at det tilsynelatende er noen som har forsøkt å komme seg inn i boliger i Kongsberg, under dekke av å skulle kontrollere vannmålere.

Artikkeltags