Krisen rammer også Lp

EDEL ÅRGANG UTGÅR: De økonomiske konsekvensene rammer også Lp, og vi har derfor måtte stoppe innkjøpet av artiklene fra Vidar Skaar Borgersen og Even Tråen.

EDEL ÅRGANG UTGÅR: De økonomiske konsekvensene rammer også Lp, og vi har derfor måtte stoppe innkjøpet av artiklene fra Vidar Skaar Borgersen og Even Tråen. Foto:

DEL

LederI over fem uker har Norge vært i unntakstilstand. Informasjonsbehovet blant den norske befolkningen har nærmest vært umettelig, og aldri tidligere har vi i Laagendalsposten opplevd lignende lesertall på nettet.

Nøyaktig det samme opplever alle våre søsteraviser fra nord til sør og øst til vest. Det er selvsagt utrolig gledelig å se at vi betyr mye i en vanskelig tid for oss alle.

Troverdige nyhetskanaler er viktigere enn noen gang fordi «fake news» er en trussel for vårt samfunn.

Vi har heldigvis fått flere abonnenter de siste ukene, og vi er takknemlig for hver og en av dere – både nye og trofaste.

Men selv om journalistikk aldri har vært mer etterspurt, så rammer også den økonomiske krisen som følge av korona-tiltakene oss kraftig.

Laagendalspostens inntekter kommer fra dere abonnenter og fra annonsørene, for vi mottar ingen form for pressestøtte fra staten. Den største andelen er abonnementsinntektene, men også annonsene utgjør millioner av kroner i året for oss. De er forskjellen på om vi går med overskudd eller underskudd, og det er nettopp annonsemarkedet som har stupt de siste ukene. Akkurat som andre bedrifter må også vi snu på hver eneste krone for å holde oss flytende.

Vi har måttet helt eller delvis permittere tre av våre ansatte. Dessverre har ikke regjeringen foreløpig klart å svare på hvordan mediebedriftene skal overleve denne krisen. De foreløpige krisepakkene er ikke tilpasset våre utfordringer.

Vi har selvsagt forsøkt å skåne tilbudet til dere lesere i størst mulig grad når vi må barbere kostnader, men dessverre er det unngåelig å ikke redusere noe av det redaksjonelle innholdet.

Vi vet mange av dere setter stor pris på Brita Sørums spalte «Dagens lille» og de historiske artiklene i serien «Edel årgang» fra Vidar Skaar Borgersen og Even Tråen.

Jeg må bare beklage, men dette innholdet vil dessverre måtte utgå. Vårt mål er at vi klarer å holde våre faste journalister på jobb gjennom krisen for å gi dere lesere alle de viktige lokalnyhetene.

Så krysser jeg fingrene for at annonsemarkedet snur raskt, slik at våre ansatte i markedsavdelingen igjen kan jobbe for full maskin.

Og vi bør alle i disse tider slå et slag for det lokale. Enten det handler om å bruke lokale butikker, serveringssteder, bensinstasjoner og verksteder. Og vi håper selvsagt dere bruker oss som annonsekanal fremfor multinasjonale selskaper.

Jeg vil i hvert fall på vegne av oss i Laagendalsposten uttrykke en stor og varm takk!


Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags