Alle gode ting er tre

I TEGNERFORBUNDET: Kristian Evju viser 20 tegninger i Kunstnerforbundet. FOTO: TERJE JENSEN

I TEGNERFORBUNDET: Kristian Evju viser 20 tegninger i Kunstnerforbundet. FOTO: TERJE JENSEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Flesbergkunstneren Kristian Evju er i støtet som aldri før.

DEL

I tillegg til utstillingen «Faber-Castell and the Years of Distraction» i Tegnerforbundet er hans også godt representert på Galleri Ramfjords vårutstilling.

Som den eneste lokale kunstneren har han også sluppet gjennom nåløyet til årets Østlandsutstilling, som åpner i Galleri Skårer på Triaden i Lørenskog førstkommende lørdag. Der vises den fram til 14. juni.

Også i Vestfossen

I år som i fjor vises den også i Vestfossen, nærmere bestemt i Studio Stag i perioden fra 15. august til 13. september.

Østlandsutstillingen feirer forøvrig 30 års jubileum i år. Av flere hundre innsendte arbeider har bare 60 gått til finalen og vises på utstillingen som er åpen for kunstnere fra Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Østfold og Vestfold.
Utstillingen har høy status i kunstnermiljøene, og bare Høstutstillingen rangeres høyere blant denne typen utstillinger.

Juryen har plukket ut en tegning av Evju til utstillingen.

- Jeg synes det er svært hyggelig å bli antatt på denne utstillingen. Ikke minst fordi jeg også sendte inn arbeider i fjor, men da slapp jeg ikke gjennom nåløyet, sier Evju.

Galleri Ramfjord

Kollektiv utstillingen i Galleri Ramfjord åpnet lørdag, og varer til og med 24. mai.
Her stiller han ut kun nye arbeider i form av malerier.

Dette skjer sammen med Andrew Barton, Morten Juvet, Jan Ove Ringstad, Bjørnulf Dyrud, Runi Langum, Jannecke Lønne Christiansen, Ole Marius Jørgensen og Iren Gule.

I Tegnerforbundet

Utstillingen i Tegnerforbundet omfatter totalt 20 tegninger med gatelandskaper. Evju har karakterisert utstillingen som en «gateblogg».

Kunstneren har gått ut i folkemengden og lett etter episke øyeblikksscener i nærmest tilfeldige, turistaktige fotomotiver, og siden bearbeidet disse til er mer klassisk «rent» uttrykk. Utstillingen varer til 10. mai.

Mer på tapetet

Evju har som vanlig mange jern i ilden. I sommer kan du møte han som festivalkunstner på Oddmundhuset i Nore under Middelalderuka.

Evju, som nå har flyttet fra London til Edinburgh, skal dessuten ha separatutstilling i Galleri Ramfjord i februar neste år.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags