Blir festivalkunstner

MANGE JERN I ILDEN: Kristian Evju blir festivalutstiller under Middelalderuka. foto. terje jensen

MANGE JERN I ILDEN: Kristian Evju blir festivalutstiller under Middelalderuka. foto. terje jensen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I sommer får også numedølene oppleve den fremgangsrike flesbergkunstneren Kristian Evjus arbeider.

DEL

Han har takket ja til å være årets festivalkunstner under Middelalderuka i slutten av juli.

- Det var veldig hyggelig å bli spurt om være festivalkunstner, og jeg gleder meg til å stille ut på Oddmundhuset i Nore. Kort sagt har jeg veldig lyst til å vise fram det jeg jobber med nærmest på hjemmebane i Numedal, sier kunstneren som i disse dager er aktuell med separatutstilling i Tegnerforbundet i Oslo.

Her viser han 20 tegninger under tittelen «Faber-Castell and the Years of Distraction».

I støtet

29-åringen fra Flesberg er skikkelig i støtet for tiden. I tillegg til utstillingen i Tegnerforbundet deltar han også Royal Scottish Academys vårutstilling med et selvportrett. Her er også hans «kjære Marie» representert.

- Dette er en av de viktigste utstillingene i Skottland, og det er spesielt hyggelig at vi begge slapp gjennom nåløyet, sier Evju.

Men det stopper ikke der. Allerede 2. mai er han på plass i Galleri Ramfjords maiutstilling sammen med fem andre kunstnere. Her viser han bare nye arbeider i form av malerier.

Separatutstilling

Det store målet på litt sikt er imidlertid en separatutstilling i Galleri Ramfjords største utstillingslokale. Den er berammet til februar 2010.

- Det siste året har jeg jobbet intenst med tegningene til utstillingen i Tegnerforbundet. Det blir ikke mindre turbulent i perioden fram mot Galleri Ramfjord-utstillingen, men jeg liker at det skjer noe, fremholder han.

- I og med at jeg det siste året har vært konsentrert på tegninger, har jeg nå lyst til å gå løs på malerier. Gjerne i et litt større format.

Flyttet

Etter å ha bodd i London en tid, har han og Marie flyttet tilbake til Edinburgh, hvor begge fikk sin kunstutdannelse.

- Vi har savnet byen, og vi har en masse venner der. Dessuten er det en kulturby som har svært mye å by på. Men det er litt underlig å vende tilbake som profesjonell kunstner til stedet hvor du har studert.

Evju forteller at Norge også var med i vurderingen når det var snakk om flytting.

- Kanskje blir det aktuelt senere. Vi føler imidlertid ikke at vi ferdige med å reise eller klare for å slå oss til ro ennå, sier Kristian Evju.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags