Den rykende ferske Buddy-prisvinneren Jan Gunnar Hoff kommer til jazzfestivalen med sitt kritikerroste konsept «Fly North», som allerede kort tid etter utgivelsen i januar utropes til en av årets beste plater.

Her har han alliert seg med musikere som Arve Henriksen, Anders Jomin og Marilyn Mazur.
«Fly North» topper nå iTunes Jazz og Bare Jazz sine lister over solgte album og er blitt en stor suksess.
Dette er aller første gang pianisten Jan Gunnar Hoff gjester jazzfestivalen, og han kommer sammen med blant annet trompetist og DNB-prisvinner Arve Henriksen, som er en sentral aktør i «Fly North».

Hoff har de siste årene samarbeidet med artister som Alex Acuna, Mike Stern, Maria Joao, Par Mathisen, Marius Eick og Audun Kleive. Han skrev også bestillingsverket «Free Flow Songs» til Vossajazz i 2005.

I begrunnelsen for tildelingen sier Norsk jazzforum blant annet at Hoff har vært blant eliten av norske jazzmusikere i flere tiår og har betydd enormt mye for det nordnorske musikkmiljøet.

Han er til daglig professor ved Universitetet i Tromsø. I 2011 tok han initiativet til festivalen Bodø Jazz Open, som han er festivalsjef for.
Det var under denne festivalen han ble tildelt prisen av daglig leder i Norsk Jazzforum, Tore Flesjø.

– Han er en musiker i øverste klasse, og en sentral ildsjel og drivkraft for musikklivet i nord, fastslo han.
Buddy-prisen er den høyeste utmerkelsen i det norske jazzmiljøet. Tidligere er Hoff hedret med Stubø-prisen i 1997 og TONOS Edvardprisen i kategorien for kirkemusikk for verket « Meditatus».

Konserten går av stabelen på EnergiMølla fredag 4. juli.