Burger og øl til vikinger

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er nok ikke sikkert at vikingene spiste hamburger, men råvarene Robin Berggren bruker er i alle fall de samme.

DEL

Lørdag var bordene dekket på Rollag bygdetun. Det var nemlig klart for middelaldergilde, og blant annet hamburger og mjød sto på menyen. 300 mennesker fant veien til markedet.

Samme råvarer

– Jeg har solgt rundt 80 burgere i dag, forklarer Berggren, mannen som til daglig driver Rollag stasjon.

Han ler når han får spørsmål om hamburger virkelig kan klassifiseres som middelaldermat.

– Det er en liten modernisering av vikingmaten, for den var ganske ille. Men det er de samme råvarene. Kalvekjøtt, salat også videre, sier han.

Ved siden av anbefaler han mjød.

Stasjonsøl

Og mjødet, det kommer fra Rollag stasjons bryggere (NSB). Kjetil Torsby er på plass for å promotere dette. Foreløpig har det blitt helt ut mer øl enn han har solgt, men det går fremover.

– Mjød var jo middelalderdrikk. Det er ganske mye alkohol i det, rundt ni prosent, forklarer han.

På grunn av skjenkereglene kunne han ikke dele ut smaksprøver, men inne i lokalet var det mulig å få seg en tår. Ølet til NSB har navn etter flere stasjoner langs Numedalsbanen. I alt fem forskjellige.

– Hva som blir det neste vet jeg faktisk ikke. Kanskje Kongsberg eller Lampeland, smiler han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags