Gå til sidens hovedinnhold

Laagendalsposten vant på prisdryss

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag kveld feiret journalistene i Buskerud seg selv med prisdryss over den beste journalistikken i 2015. Laagendalsposten var nominert til fem priser, og stakk av med seieren i hele tre av dem.

Hvert år arrangerer Buskerud journalistlag prisfest der man gjør stas på den beste journalistikken, videoene og bildene i det lokale nyhetsbildet.

Jenny Ulstein fikk pris for årets feature/kultursak for reportasjen om Julians kamp.

Det var første sak i serien om Julian, " – Du får ikke lov til å si "ha det", som Ulstein vant pris for. Hun fulgte Julian og hans familie tett gjennom 2015, og skrev tre saker om Julian som kjempet for livet mot kreften.

Les andre og tredje del av Julians kamp her:

  Julian (12) nekter å la livet stoppe opp

Jula har fått en ny betydning

Årets avisside gikk til Jan Storfossen i Laagendalsposten for en forside fra Kongsberg jazzfestival med tittelen «Blåste fletta av alle».

Språknerd

Siri-Helene Hagen Lia i Laagendalsposten fikk pris for godt språk for sin kommentar «Det er lov å være sur». Hun er glad for at en språknerden i henne får anerkjennelse.

– Det betyr mye for en språknerd som meg å vinne prisen for godt språk. Jeg kan irritere meg grønn over skrivefeil og dårlig formulerte setninger. Nå skal jeg fortsette og skrive godt, og håper at folk bruker hele følelsesregisteret sitt uten å bli sett på som negative av den grunn.

- Jeg jobber med å lære meg til å skjønne at jeg er flink uten at andre skal trenge å si det til meg, men jeg må jo innrømme at det er sabla stas når noen som ikke kjenner meg gir meg pris da.

Hagen Lia er allerede i full jakt på riktig plassering av diplomet hjemme.

- Det er ganske komisk å vinne en pris for å ha skrevet en kommentar som handler om hvor sur jeg er for at jeg måtte slutte i Laagendalsposten i fjor. Haha, nå håper jeg bare at Jørn Steinmoen en dag kommer på at han trenger en språknerd som meg i redaksjonen og finner et hull i budsjettet. Jeg er klar, jeg!

Les Siri-Helenes kommentar: "Det er lov å være sur"

Stolt redaktør

Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, er glad for at Laagendalsposten markerer seg på en god måte, og mener at prisene er vel fortjent.

- Dette er selvsagt fantastisk hyggelig, og de fortjener det absolutt. Det er alltid hyggelig med anerkjennelse, og bekrefter bare at vi leverer god journalistikk, sier Steinmoen.

Han er ikke i tvil om at anerkjennelse fra bransjen inspirerer.

- Det gir oss inspirasjon til å stå på videre og fortsette å lage god journalistikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.