Evju viser gateblogg

GATELANDSKAPER: Dette bildet – med tittelen "Gerrard Street VII" – vises på utstillingen.

GATELANDSKAPER: Dette bildet – med tittelen "Gerrard Street VII" – vises på utstillingen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den londonbaserte flesbergkunstneren Kristian Evju når en ny milepæl når han åpner utstilling i tradisjonsrike Tegnerforbundet i Oslo lørdag.

DEL

Han legger da heller ikke skjul på at har sett fram til denne utstillingen lenge.

- Jeg er kjempeglad for at jeg har fått muligheten til å stille ut i Tegnerforbundet. Dette blir min første større utstilling i Oslo, forteller Evju.

29-åringen viser et tjuetall helt nye tegninger på utstillingen som har fått tittelen "Faber-Castell and the Years of Distraction". Noen tidligere arbeider har også fått plass i Tegnerforbundet, hvor han disponerer halve galleriet.

Gatelandskaper

Han forteller at bildene som vises i Tegnerforbundet, er i litt større format og noe mer detaljerte enn tidligere.

- Det dreier seg hovedsakelig om gatelandskaper. Du kan gjerne kalle resultatet en "gateblogg", sier Evju som alltid bruker fotoapparatet som et første verktøy.
- Jeg har gått ut i folkemengden og lett etter episke øyeblikksscener i heller tilfeldige, nesten turistaktige fotomotiver.

Gullkorn

Blant hundrevis, for ikke å si tusenvis, av bilder har han plukket ut "gullkornene" og bearbeidet disse kunstnerisk slik at de fremstår med et klassisk uttrykk.

- Det har vært en rettesnor for meg i likhet med de fleste fotografer, å finne fram til komposisjoner som ikke er ser oppstilt ut. Men det er de selvfølgelig i mer eller mindre grad, og i noen av tegningen har jeg brukt flere fotomotiver for å få fram den endelige scenen.

- Målet er at tegningene mine skal minne om det fotgrafiske kildematerialet samtidig som de beholder et mer klassisk "rent" uttrykk i forhold til materialene blyant og papir.

Bearbeides

Med utgangspunkt i digitale fotografier kan Evju jobbe i ukevis med hver enkelt egning.

- Dette gir en interessant og viktig kontrast mellom det kjappe, tilfeldige fotografiet og den nitide og krevende prosessen som ligger til grunn for det endelige resultatet, fastslår han.

Åpner lørdag

Evju deler Tegnerforbundets galleri med Snøfrid Hunsbedt Eiene som viser utstillingen "Broderi: Folder". Begge utstillingene åpner lørdag og varer fram til 10. mai.

Søndag inviteres publikum til kunstnersamtaler med de to utstillerne.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags