Disse filmene går på kino i helgen

SPENNENDE: Sør-Koreanske «Parasitt» er en soleklar Oscar-favoritt.

SPENNENDE: Sør-Koreanske «Parasitt» er en soleklar Oscar-favoritt. Foto:

Ny helg betyr flere premierer på Krona kino.

DEL

Her er omtale av helgens filmer:

Parasitt

I Parasitt møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten.

På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.

Spion i aksjon

John Carew og Herman Tømmeraas dubber hovedrollene i Spion i aksjon! Verdens beste spion blir forvandlet til en due og han blir avhengig av sin nerdete tech-offiser for hjelp.

Superspionen Lance Sterling (John Carew) og forskeren Walter Beckett (Herman Tømmeraas) er helt motsatt fra hverandre. Lance er elegant, stilig og selvsikker. Walter er... ikke det. Men det Walter mangler av sosiale ferdigheter gjør han opp for ved å være smart og oppfinnsom. Han skaper nemlig de fantastiske dingsene som Lance bruker på sine episke oppdrag. Når Lance blir forvandlet til en due, må de lære seg å jobbe sammen på en helt ny måte. Klarer de ikke det er hele verden i fare.

Little Women

Med en fantastisk rollebesetning og en smart, sensitiv gjenfortelling av det klassiske kildematerialet, beviser Greta Gerwigs "Little Women" at noen historier virkelig er tidløse. Jo March reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene - fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser.

I tillegg vises filmene Elleville Elfrid, Dolittle, Frost 2, 1917, Selvportrett, The Grudge og Bad Boys for Life.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken