15,1 millioner kroner er fordelt. Se hva de skal brukes til

MER FILM: Fylkespolitikerne prioriterer film i Den kulturelle skolesekken. Det betyr at kinosjef Even Thunes Jensen kan vente seg mer besøk av barn og unghdom i skoletiden.

MER FILM: Fylkespolitikerne prioriterer film i Den kulturelle skolesekken. Det betyr at kinosjef Even Thunes Jensen kan vente seg mer besøk av barn og unghdom i skoletiden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkespolitikerne har fordelt 15,1 millioner kroner til Den kulturelle skolesekken i Buskerud.

DEL

– Den kulturelle skolesekken (DKS) gir skolebarna gratis kultur i skoletiden og en mulighet til å bli bedre kjent med ulike kulturuttrykk, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune.

Alle kommuner

Torsdag ettermiddag fordelte politikerne i hovedutvalget 15,1 millioner kroner til DKS for skoleåret 2018/2019. Det er Buskerud fylkeskommune som koordinerer, produserer og distribuerer skolesekktilbudet hvert år til kommunene. Alle elever, fra 1. til 10. trinn i grunnskolen, og fra 1. til 3. trinn på videregående, inkluderes i ordningen.

Pengene som nå er fordelt skal brukes til ulike kulturuttrykk: Musikk, film, scenekunst, visuell kunst, litteratur og kulturarv.

I Buskerud har DKS hvert år over 80 turneer på veien med 150.000 publikumsmøter i kulturhus, gymsaler og klasserom i hele fylket. Gjennom DKS skal elevene sikres et regelmessig kunst- og kulturtilbud på alle klassetrinn. Kulturtilbudene skal være av høykvalitet, og vise hele bredden av kulturuttrykk.

Film

I år har fylkespolitikerne prioritert en økning til film.

– Flere elever får gode filmproduksjoner i skolehverdagen. Dette er i tråd med ønsker fra skolene og kommunene, sier Tonje Kristensen.

– Når det gjelder film, så er det slik at elevene ikke bare får se film, men de får også møte en som har jobbet tett med produksjonen. Det kan være en skuespiller som er med i filmen eller regissøren, forklarer Jørgen Greiner som jobber med DKS i fylkeskommunen.

Slik fordelte politikerne de 15,1 millionene:

  • 3.800.000,- til kommunene, øremerket de lokale skolesekkene i kommunene.
  • 3.500.000,- til musikk som før var skolekonserter.
  • 4.600.000,- til øvrige uttrykk i Den kulturelle skolesekken.
  • 3.200.000,- til Den kulturelle skolesekken i videregående opplæring.

 

LES OGSÅ:

Vinneren kåres under festivalen

Nå er kommunen klar til å ta imot kunstgaver

Hurra for deg, rektor!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken