Den gangen for åtte år siden så Kari Solibakke Klev stykket «Markens grøde» på en bondegård i et annet sted av landet.

– Det stykket vil jeg ha på min gård, tenkte Klev.
Så gikk det noen år.

Ny aktivitet

I år har Klev, sammen med mannen Ivar Lien, gjort idé til virkelighet. Og det til gavns.
– Det er ikke noen hemmelighet at gårdsarbeid alene gjør det vanskelig å få hjulene til å gå rundt. Det er mange bønder som må jobbe med noe på si, sier Lien. Begge to jobber på Kongsberg videregående skole, og i helgen blir de kulturarbeidere i tillegg.

Legg inn ditt arrangement her!

– Vi prøver å utnytte ressursene på gården på en ny måte, og har derfor dradd i gang det som skjer på lørdag pluss noe neste helg, fortsetter Klev.

Det er ikke lite de steller i stand lørdag: du kan gå på kafé med hjemmelaget mat, ri på en hest, klappe en kanin, mate ei geit.
På stabburet på gården blir det barneteater med stykket «Kan meitemark sitte opp ned» med skuespiller Iver Bjurgren. Forestillingen ligger i grenselandet mellom teaterforestilling og fysisk standup for barn, der han henvender seg direkte til barna.

Moteoppvisning

Motevisning på låven med Hotnok (ullklær fra Solbergelva) og Kakle (barneretro fra Bevergrenda).
– Vi har 20 modeller hver. Thea Glimsdal Temte stiller med voksne modeller, mens jeg har med modeller fra et halvt år og oppover, ler Gry Aamodt, som mange kjenner som gründeren som lager klær av gamle gardiner.
– Det er nok noen av de yngste modellene som i hele sommer har gledet seg til å gå på catwalken.

Tsjekkisk dans

Musikken under moteoppvisningen er met eksotisk enn vanlig. Ingen glatte Beyonce-toner her, nei.
– Gjennom Kongsberg videregående skoles mange turer til blant annet Tsjekkia har vi fått kontakt med mange mennesker, sier Ivar Lien.
– Noen svært dyktige musikere fra Praha-området ville gjerne spille i Norge. Nå kommer de kjørende, og de skal spille både under moteoppvisningen og dansen etterpå, sier Klev.

Laagendalspostens UNG-redaksjon har skrevet om Tsjekkia-programmet her.

Ja, for mens dagen er for hele familien, så bør de voksne skaffe seg barnevakt på kvelden.
– Finn fram danseskoene og kom på låvedans med tsjekkisk storband, og gjesteklarinettist Reidar Demmo. Vi skjønner ikke hva de sier, men de spiller fin musikk, ler Kari Klev.
Overskuddet av billettinntektene til dagarrangementet går til elevenes solidaritetsprosjekt på et barnehjem i Sør-Afrika.