Slik blir sommeren på bygdetunene

DANS PÅ TUNET: Småjondølene kommer til Dåsettunet i Flesberg lørdag 16. juli.

DANS PÅ TUNET: Småjondølene kommer til Dåsettunet i Flesberg lørdag 16. juli. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du være hjemme i sommer, er det mye å finne på i dalføret.

DEL

På bygdetunene blir det mye aktivitet, også utenom Middelalderuka, som varer fra 22. til 29. juli.

Flesberg

På Dåset, altså Flesberg bygdetun, starter sesongen kommende søndag med blant annet folkemusikkmesse og barnedåp. Dette blir en lokalkomponert messe med religiøse folketoner og nyskreven liturgi. Folkemusikere og dansere fra Numedal spel- og dansarlag skal delta.

Flesberg malerklubb har sommerutstilling hvor temaet er dåpskjoler. For barn blir det formingsaktiviteter. Det blir lotteri og gjettekonkurranser. Og selvsagt blir det salg av rømmegrøt.

Søndag 9. juli blir det kunst- og håndverksdag på Dåset samt utdeling av kulturprisen til Kåre Bjørkesett. Det er Flesberg bygdetunnemnd som står som arrangør denne dagen.

Den tredje kultursøndagen, altså søndag 16. juli, er det Svene bygdekvinnelag som har påtatt seg arrangøransvaret. Da skal Småjondølene spille og danse og Kristin Baalerud kvede. Det blir demonstrasjon av flatbrødbakst og ulike håndverksteknikker. Kortreist mat er til salgs.

Det blir leker for barna og dyr på gården. I tillegg til rømmegrøt, blir det også grillmat til salgs denne dagen.

Rollag

På Rollag bygdetun er sesongen allerede i gang. Lørdag 8. juli inviterer bygdekvinnelaget til aktivitetsdag og miniloppemarked. På programmet står det også lappesteking og servering av gratis hjemmelaget saft. Garnsurr fra Nore skal farge garn i gryter og Irene Hoff fra Rollag skal vise søm av bringekluter.

Lørdag 15. juli er det Numedal spel- og dansarlag som er vertskap. De drar i gang underholdningen med sang og dans. Det blir salg av rømmegrøt, vafler og kaffe.

Utdeling av Rollag kommunes kulturpris finner sted på bygdetunet lørdag 22. juli. Bygdetunets venner er arrangør denne dagen.

Nore og Uvdal

Sommersesongen på Nore og Uvdal bygdetun startet allerede torsdag 1. juni. Utstillingene er åpne og kulturskolen har hatt sin sommerkonsert.

Neste programpost er slåttedag lørdag 8. juli. Alle som vil, kan være med i slåtten og det serveres grøt etter endt arbeidsinnsats. Motorhistorisk dag står på programmet lørdag 15. juli i regi av Øvre Numedal motorhistoriske forening. De mener at bensinlukt fra gamle biler er kultur og håper selvsagt på mye folk og godt vær.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags