30-åringen fra Kongsberg, som nå er forfatter på heltid, har slått seg ned i idylliske Eidsfoss ved Eikeren.

– Da forlaget sendte «Klara og gangsterklubben» i trykken tidligere i vår, var jeg allerede godt i gang med nye manus. Det er viktig å holde produksjonen oppe og ikke dvele ved prosjekter som er realisert, fastslår hun.

Blant annet skriver hun på to ulike barnebokmanus og en voksenroman. I sommer er det imidlertid en slektsbok som har vært i fokus.

Prosjektene

Hvis den nye Klara-boka blir en suksess, er det ikke utenkelig at det kommer flere bøker i serien.

– Jeg har ideer til et nytt Klara-manus klart, men jeg avventer klarsignal fra forlaget før jeg går i gang. Det ville selvfølgelig være morsomt å fortsette med Klara nå som karakterene og universet er etablert.

Lanseres på Kongsberg

De nærmeste dagene er det riktignok lanseringen av «Klara og gangsterklubben» som står i sentrum. Hovedlanseringen er lagt til EnergiMølla førstkommende lørdag. Dagen etter deltar Otterlei på Oslo Bokfestival med høytlesing fra den nye boken på Gyldendalhuset.

I tillegg står lanseringer både i Oslo og Eidsfoss på programmet helga etter.
Otterleis første barnebok «Klara og verdens fineste Pekal» ble lansert på Mølla i fjor, og da fant over 70 store og små veien dit.

– Dette skal først og fremst være en fest for ungene, sier Otterlei som i tillegg til høytlesing frister med «bamsemumspiknik». Forhåpentligvis kan det også bidra til å skape interesse for å lese hos ungene.