Bli med hjem til Svilaas og Grene

VED PIANOET: Halvor Grene og Anna Tokle åpner dørene for publikum og musikere fredag 25. januar.

VED PIANOET: Halvor Grene og Anna Tokle åpner dørene for publikum og musikere fredag 25. januar. Foto:

Familiene Grene og Svilaas åpner dørene for musikere og publikum under Glogerfestspillene i januar.

DEL

Kammermusikken hadde lenge huskonserten som sin viktigste arena. Den tradisjonen tas opp igjen i Kongsberg nå. Det blir altså to huskonserter under festspillene. En hos Anna Tokle og Halvor Grene og en hos Mary-Anne og Arne Svilaas.

– Publikum får oppleve fantastiske utøvere og vakker kammermusikk tett på. Det blir nært og varmt sier festspillsjef Margit Åsarmoen.

– Vi setter stor pris at både Grene og Svilaas takket ja til forespørselen om å åpne husene under festspillene og håper dette kan bli en tradisjon også under kommende Glogerfestspill, fortsetter hun.

Klassiske godbiter

– Vi ser fram til å få Glogerfestspillene med publikum og musikere hjem til oss i et nytt og spennende format, sier Halvor Grene som sammen med Anna Tokle er vertskap for den første huskonserten fredag under festspillene.

Dette blir en kammerkonsert med klassiske godbiter.

– Fløytevirtousen Torun Torbo og Barokkanerne vil fremføre fløytekvartetter av Wolfgang Amadeus Mozart og hans spennende, men noe mindre kjente, kollega Fredrigo Fiorillo, sier kunstnerisk ansvarlig Isa Katharina Gericke.

– I tillegg får publikum høre arier fra Tryllefløyten og musikk fra Luigi Boccherini og Joseph Hayden, fortsetter Gericke.

(Saken fortsetter under bildet).

GAMMEL BOLIG: Arne og Mary-Anne Svilaas stiller huset sitt til disposisjon for huskonsert søndag 27. januar.

GAMMEL BOLIG: Arne og Mary-Anne Svilaas stiller huset sitt til disposisjon for huskonsert søndag 27. januar. Foto:

Søt musikk hos Svilaas

Når familien Svilaas åpner dørene søndag under festspillene er det den skandinaviske toppduoen med Andreas Brantelid på cello og Christian Ihle Hadland på piano som vil begeistre med sitt samspill.

– Vi har vært med på huskonsert i Wien tidligere og det var virkelig en opplevelse, sier Arne Svilaas.

– Vi syntes det var hyggelig å få en forespørsel om å stille det 100 år gamle huset vårt til disposisjon under festspillene og gleder oss til huskonserten med Brantelid og Hadland, sier Svilaas.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags