Forteller om hva lykke er

En biskop, en religionsprofessor og en lykkeforsker skal filosofere over menneskets evige søken i Kongsberg kirke lørdagen under Glogerfestspillene.

DEL

Samtalen ledes av Håkon Haugsbø som har vært programleder for NRK Brennpunkt i en årrekke.

– Eksistensielle spørsmål har opptatt mennesket helt siden begynnelsen, sier kunstnerisk ansvarlig Isa Katharina Gericke.

– Tro og tvil har til alle tider satt fart på rastløsheten, der vi på død og liv skal finne oss selv, ut på leting for å oppdage lykke, søke sannhet og føle fred. For noen vil det si å hoppe fra høyder, padle på langs og klatre bratt. Da er det kicket som gjør oss hele. Noen tvinges til å ta en omvei, og kanskje er det akkurat den som leder til den viktigste erkjennelsen, fortsetter Gericke.

BISKOP: Herborg Finnset, biskop i Nidaros, kommer også til Glogerfestspillene.

BISKOP: Herborg Finnset, biskop i Nidaros, kommer også til Glogerfestspillene.

Klingende tale

Under arrangementet «Klingende tale» får publikum møte Herborg Finnset. Hun er biskop i Nidaros bispedømme, har jobbet mye med samisk kirkeliv og er en av kreftene bak Tromsø kirkemusikkfestival.

Finnset møter professor i religion, filosofi og etikk, Fartein Valen-Sendstad og lykkeforsker Harald S. Harung.

Harung har forsket på vinnerhjernen og gjennomført studier av utøvere på toppnivå, både innenfor Olympiatoppen, toppledere i næringslivet og profesjonelle musikere.

LEDER SAMTALEN: Håkon Haugsbø, kjent fra NRK, kommer til glogerfestspillene.

LEDER SAMTALEN: Håkon Haugsbø, kjent fra NRK, kommer til glogerfestspillene.

Håkon Haugsbø

Samtalen i Kongsberg kirke vil ledes av Håkon Haugsbø. Den kjente journalisten og programlederen er kjent for sitt skarpe blikk og nærgående tone i intervjusituasjoner, og samtidig for å beholde en lun stemning og en avslappet tone.

Han var i en årrekke Programleder for «Brennpunkt» på NRK.

På scenen i Kongsberg kirke denne lørdagskvelden står også tre musikere i verdensklasse, nemlig Christian Ihle Hadland på klaver, Andreas Brantelid på cello og Thormod Rønning Kvam på piano.

LES OGSÅ:

Drikking, grådighet, gambling og lyst

Billettsalget går bra

Bjella åpner konferanse i Kongsberg

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags