Skal finne oppskriften på festivalsuksess

NY KONFERANSE: For andre år på rad legges kulturkonferansen i Buskerud til Kongsberg under Glogerfestspillene. Bildet er fra arrangementet i fjor.

NY KONFERANSE: For andre år på rad legges kulturkonferansen i Buskerud til Kongsberg under Glogerfestspillene. Bildet er fra arrangementet i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Også i år legges kulturkonferansen i Buskerud til Kongsberg under Glogerfestspillene.

DEL

Torsdag og fredag under Glogerfestspillene samles rundt 200 kulturarbeidere i Kongsberg, blant annet for å diskutere hvordan man kan oppnå festivalsuksess.

Temaet i år er fest.

– Mangfoldet av festivaler er stort, og i Buskerud samlet festivalene våre over 200.000 besøkende i fjor, sier Jacobsen, som er rådgiver for kunst og kultur i Buskerud fylkeskommune.

– Festival er unntakstilstand og fristed for de besøkende, men hva gjør det med kvaliteten på innholdet? Og hvordan påvirkes det lokale kulturlivet når store festivaler forsyner seg av budsjettene? spør Jacobsen.

Hun sier det er enormt mye penger og risiko involvert i å arrangere store festivaler med dyre artister. Derfor er det viktig for arrangørene å lykkes.

– På Kulturkonferansen samler vi feltet for å dele erfaringer, suksesser og fallgruver. Temaet arrangørkompetanse står helt sentralt når vi inviterer fagfolk og kjennere til å snakke om det de kan best, nemlig å arrangere festivaler, sier hun.

Her ser du programmet til Kulturkonferansen 2018.

LES OGSÅ:

Tar et dypdykk i leserbrevets historie

Ny mulighet til å høre Andsnes

Fullt program for barna under Gloger

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags