Fire Gloger-filmer på kino

Immigranter: Filmen «Middelhavet» vises på Kongsberg kino fredag kveld.

Immigranter: Filmen «Middelhavet» vises på Kongsberg kino fredag kveld.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Filmene har utgangspunkt i festspillenes tema «gjestfrihet».

DEL

Kinosjef Even Thunes Jensen har stått for utvelgelsen av filmene.

– Da vi ble bedt om å velge filmer som kretset rundt festivalens tema «gjestfrihet» var det nærliggende å se til filmer som kretser rundt migrasjon. Europa står overfor de største migrasjonsutfordringene siden andre verdenskrig, og hva gjør dette med gjestfriheten vår? spør Even Thunes Jensen.

Voksne og barn

– I filmene «Dheepan» og «Middelhavet» opplever vi Europa gjennom øynene til nylig ankomne immigranter. Begge filmer er kruttsterke, og kan anbefales på det varmeste, sier han.

«Dheepan» vises torsdag ettermiddag og «Middelhavet» vises fredag kveld.

Barna får også sitt under Glogerfestspillene. Filmen «Bestevenner» som sette opp lørdag ettermiddag er en av kinosjefens barnefilmfavoritter.

– På barnas egne premisser forteller filmen en sterk historie om venner som slår ring om en venninne som skal tvangsutsendes fra Norge, sier han.

Babettes gjestebud

Rosinen i pølsa blant Glogerfilmene mener kinosjefen er filmatiseringen av Karen Blixens kortroman «Babettes Gjestebud» som vises onsdag ettermiddag.

Babette, som har flyktet fra det franske hoff til det ugjestmilde Finnmark (i filmen Nord-Jylland) er i sannhet en «sommerfugl i vinterland», der hun byr sine tilknappede gjester et måltid som overgår alt de kan drømme om.

– Filmen er en nytelse å se på, og det er best å spise seg god og mett før man inntar kinosalen, avslutter kinosjefen.

I august 2015 åpnet Kongsberg Kino tre nye kinosaler på Krona. For første gang tilbyr kinoen og Glogerfestpillene «Glogerfilm» under festspillene.

Artikkeltags