Skal forene tango med Bachs klangverden

GLORVIGEN TRIO: Får æren av å holde avslutningskonserten under Glogerfestspillene 2018.

GLORVIGEN TRIO: Får æren av å holde avslutningskonserten under Glogerfestspillene 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den lidenskapelige agentinske tangoen og de strengt komponerte fugene fra Bachs siste verk blir til ett under Glogerfestspillenes avslutningskonsert.

DEL

Per Arne Glorvigen er kjent for sitt eminente spill på bandoneon (en type trekkspill).

Med seg på denne konserten har han Danilela Braun på fiolin og Arnulf Ballhorn på kontrabass.

LES OGSÅ: Amund får pris

Bach, te og tango

Felles for både argentinsk tango og Bachs verk er at bandoneonet opprinnelig var tenkt som et transportabelt kirkeorgel i opprinnelseslandet Tyskland før tangotrekkspillet der havnet på argentinske barer.

Bandoneon-spillerne i Buenos Aires begynner som regel dagen med Bach og te, for så å spille tango til dans til klokken fem om morgenen.

Flerstemthet har preget tangoen da de fleste arrangører og komponister har bakgrunn fra klassisk musikk.

Med prosjektet «El Arte de la Fuga y del Tango», som skal framføres i Kongsberg kirke 28. januar, skal Glorvigen Trio fremheve sjangere ved å oppheve sjangergrensene, heter det i pressemeldingen.

Glorvigen har sett intrikate forbindelser mellom Bachs mesterverk «Die Kunst der Fuge» og argentinsk tango. Dette resulterte i innspillingen «El Arte de la Fuga y del Tango» som ble utgitt i 2016. Konserten blir en sprelsk blanding av Bach og Piazolla.

LES OGSÅ: Tidenes forhåndssalg

Ordskifte

– Jeg tror dette blir en flott avslutning på de kommende Glogerfestspill, som på en helt egen måte oppsummerer årets tema, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke.

Årets tema er ordskifte.

Glorvigen Trio består av Per Arne Glorvigen på tangotrekkspill/bandoneon, den tyske fiolinisten Daniela Braun og den tyske kontrabassisten Arnulf Ballhorn. Glorvigen er født i Drammen, vokste opp på Dovre og bor i Paris med sin argentinske kone og to barn.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags