En kraftprestasjon

- Fantastisk: Ssens trio, bestående av Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello) - gjennomførte Goldbergvaiasjonene på en fantastisk måte, mener Lps anmelder Knut Hermansen.

- Fantastisk: Ssens trio, bestående av Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello) - gjennomførte Goldbergvaiasjonene på en fantastisk måte, mener Lps anmelder Knut Hermansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Goldbergvariasjonene – 31 i tallet – spilt med få sekunders pause mellom hver. Halvannen time med Bach ble det.

DEL

Den helt spesielle Salen på Bergseminaret var også denne gang fylt til siste plass av et entusiastisk og takknemlig publikum.

«Med sol på snø utenfor de store vinduene, var rammen perfekt for en musikalsk opplevelse av de sjeldne»

For de tre i Ssens trio må dette ha vært en kraftprøve, og de gjennomførte på en fantastisk måte. Sølve Sigerland (fiolin), Henninge Landaas (bratsj) og Ellen Margrete Flesjø (cello) viste tilbakeholdenhet til å begynne med.

Det ga dem noe å gå på og muligheter til å øke etter hvert.

På konsert:

  • Glogerfestspillene lørdag
  • Kammerkonsert Bachs Goldbergvariasjoner
  • Ssens trio
  • Fullt hus – ca. 100 tilhørere.

Variasjonene eller skal vi kalle dem forandringene, inneholder det meste av det som var stilen tidlig på 1700-tallet. I tillegg til det melodiøse, er det store sprang i rytmikk og tempo.

Goldberg som vanligvis spilles på klaver i våre dager, er arrangert for mange ulike instrumenter, både strykere og blåsere.

Den varsomme innledningen der temaet som forandrer seg så mange ganger blir presentert, avløses av flott arrangert musikk hvor de tre strykerne sammen og hver for seg får mulighet til å vise seg fram i et langt svev.

En stor opplevelse er det å høre dem helt til innledningen kommer da capo som en avrunding.

Anmelder: Knut Hermansen

Anmelder: Knut Hermansen Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags