Et mini-Gloger i Potsdam

TRYLLEKUNSTNER: Kristine Hulstad under åpningskonserten i Kongsberg kirke i 2010. FOTO: JAN STORFOSSEN

TRYLLEKUNSTNER: Kristine Hulstad under åpningskonserten i Kongsberg kirke i 2010. FOTO: JAN STORFOSSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et par ukers ferie, og så er de kunstneriske lederne av Glogerfestspillene igang med å arrangere en ny festival, et slags mini-Gloger. Kongsbers magiker Kristine Hjulstad er en selvsagt gjest.

DEL

– Det vi arrangerer i Potsdam kan nok karakteriseres som en «spin off» av festspillene våre, nikker Olof Boman.

Eget budsjett

Sammen med Isa Katharina Gericke er han kunstnerisk leder for Glogerfestspillene, og representanter fra konserthuset Nikolaisaal Potsdam ga dem et budsjett for å skape et heldags program.
– Vi har bygget det hele på modell etter Gloger, med kammermusikkstafett, talk show og konserter, sier Boman.
Stafetten blir ikke holdt i hele byen, slik dagens kammermusikkstafett blir, men de vi ta i bruk hele det flotte konserthuset.
– Her har vi samlet krefter fra Norge, Sverige og Danmark, og presenterer skandinavisk musikk, sier Gericke.

Gamle kjente

Sjefen for Nicolaisaal i Potsdam, Andra Palent, besøkte Glogerfestspillene i 2010, og ville gjerne gjerne ville ha radarparet til å lage en egen greie i konserthuset.
Gamle kjente fra våre festspill som Barokksolistene og pianist Christian Ihle Hadland deltar – i tillegg til Kongsbergs tryllekunstner Kristine Hjulstad.
– Kristine Hjulstad og hennes fantastiske magiske teater var en selvfølgelig gjest for oss til dette arrangementet.

Spin off

– Det er kult at Glogerfestspillene ser ut til å få «små barn» rundt omkring, flirer Olof Boman.
Men først skal de konsentrere seg om å gjennomføre årets Glogerfestspill. Så får alle de som ringer angående Potsdam-prosjektet få sine svar til uken.
Kvelden i Potsdam har fått tittelen «Die lange nacht der Skandinavischen Musik» – eller, «Den lange natten med skandinavisk musikk».
Det hele starter med en festlig åpningskonsert i konsertsalen, før publikum deles inn i grupper og vandrer mellom ulike kammerkonserter i hele bygget.
– Så blir det musikalsk talkshow i fojeen, ledet av Olof og meg – slik som i Smeltehytta, men denne gangen på tysk, sier Gericke.
Kokker fra det svenske kokkelandslaget står for det kulinariske før kvelden avsluttes med en Alehouse signert Bjarte Eike og Barokksolistene.

Artikkeltags