Lager moro for de små

Gleder seg: Celina B. Stokes (t.v.) og Linda J. Gurvin arrangerer aktiviteter for barn på og rundt Kirketorget lørdag. Foto: Vidar Skaar Borgersen

Gleder seg: Celina B. Stokes (t.v.) og Linda J. Gurvin arrangerer aktiviteter for barn på og rundt Kirketorget lørdag. Foto: Vidar Skaar Borgersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

MiniGloger er Glogerfestspillenes egen festival for barna.

DEL

Arrangørene frister med både aktivitetsløype, rytmeverksted, spillkafé, mini-fotoutstilling, danseforestilling, musikkstund, konsert med Mandarinsaft, Ode til Gloger og familiekonsert.

Arrangementene er samlet på ulike arenaer rundt Kirketorget.

– Under MiniGloger har vi flere arrangementer som har innslag av improvisasjon og der dynamikken mellom barna og de musikalske ressursene vi har hentet inn er sentral, sier prosjektleder Linda Gurvin.

– Bluesstemmen Audun Haukvik leder rytmeverkstedet i Festspillteltet og så setter vi stor pris på vår musikalske bibliotekar fra London, Gavin Baker, fortsetter Gurvin.

Gøy med vinter

På Kirketorget vil det være en aktivitetsløype som trainee Celina B. Stokes har ansvaret for. Hun har erfaring med festivaler for de yngste og har blant annet ledet Barnivalen under Kongsberg Jazzfestival siden 2012.

– Det har vært gøy å bidra på MiniGloger og tenke vinteraktiviteter istedenfor sommer, sier Celina.

– Selv om årstiden gir noen begrensninger åpner den også for mange nye muligheter, fortsetter hun.

I aktivitetsløypen kan barna for eksempel grille pinnebrød, forsøke seg på fingermaling og få ansiktsmaling. For hver aktivitet får barna et stempel, også kan de velge seg en premie til slutt.

Isen smeltet

Tirsdag var det et fint arrangement med mange flinke, små kunstnere når isskulpturutstillingen ble åpent i kirkegårdsalleen.

– Utstillingen har dessverre blitt offer for varmegrader og regn, sier Linda Gurvin.

– Ennå er det igjen noen rester av de fine skulpturene, men vi har samlet mange bilder fra utstillingen og disse vil henge som en mini-fotoutstilling på Kirketorget, fortsetter hun.

Mangfold

I tillegg til aktivitetsløypen og mini-fotoutstilling, blir det mange arrangementer for små og større barn lørdag.

Kulturskolens Ode til Gloger er i kirken. Temaet er «samspill» og her vil både musikanter, sangere og skuespillere være i aksjon og Jonas B. Gundersens musikkpris blir delt ut.

Lek og moro

Festspillteltet på Kirketorget er selvfølgelig åpent under MiniGloger. Her blir det musikalsk lek og moro med Audun Haukvik.

I Musikkteatret på Krona viser danserne fra Studio 3 en variert miniforestilling med klassisk ballet, jazz og hiphop to ganger.

Det blir musikk og moro i biblioteket og duoen Mandarinsaft inviterer inn i sin hemmelige hage i Rådhuskantina.

Mari Maurstad

Om ettermiddagen starter familiekonserten i Kongsberg kirke. Skuespiller Mari Maurstad er ansatt på Nationaltheatret og har jevnlig hatt store roller ved all teatrene i Oslo.

Nå har det sagnomsuste Glogerorgelet inspirert henne og organisten Carl Adam Landström til å lage en barne- og familiekonsert med tekst, tull og fantastisk musikk.

LES OGSÅ:

Se den flotte isskulpturutstillingen

Rekordmange Gloger-frivillige

Her er programmet for jubileumsfestspillene

- Det koker nå før festivalen

Artikkeltags