Lippestad åpner Glogerfestspillene

KOMMER: Geir Lippestad åpner årets Glogerfestspill.

KOMMER: Geir Lippestad åpner årets Glogerfestspill.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er en ære å få åpne Glogerfestspillene, sier Geir Lippestad.

DEL

Han er byråd for næring og eierskap i Oslo, og har også ansvar for å koordinere arbeidet med mangfold og integrering. Han er også en anerkjent advokat.

Årets festspill er de 15. i rekken og under jubileumsfestspillene er «gjestfrihet» tema.

– Temaet for årets festspill er viktig og noe jeg brenner for, sier Geir Lippestad.

Store utfordringer

– Gjestfrihet er nå mer aktuelt enn noensinne. Europa og verden står overfor enorme utfordringer som vil definere oss som lever nå og generasjoner etter oss, sier festspillenes kunstneriske ledere Isa Katharina Gericke og Olof Boman i sin artikkel i årets programbok.

Besøker næringslivet

Geir Lippestads engasjement for integrering og mangfold går langt tilbake.

Han er opptatt av grunnleggende verdispørsmål som menneskeverd, menneskesyn, mangfold og toleranse, og dette gjør ham til en selvskreven åpner av Glogerfestspillene 2016.

Kongsbergregionen er tildelt et ansvar for å se på omstillingen av norsk industri og næringsbyråden benytter også anledningen til å møte blant annet Kongsberg Gruppen for å snakke om omstillinger i næringslivet.

Varmt hjerte

– Geir Lippestad er kjent for et klokt hode og et varmt hjerte. Han har en ekte, personlig og ærlig kommunikasjon og vi setter veldig stor pris på at nettopp han åpner årets Glogerfestspill, sier daglig leder i Glogerakademiet, Margit Åsarmoen.

Tema gjestfrihet har i år inspirert Isa Katharina Gericke og Olof Boman i sitt kunstneriske arbeid med Glogerfestspillenes kammermusikalske program. Et program de ønsker skal utfordre publikum og utøvere til å åpne hjertene:

«For musikken og kunsten, for det vi allerede kjenner, for mennesker vi ennå ikke har møtt og for det ukjente som skremmer. Vi mennesker er med hver vår identitet, historie, mentalitet, erfaring, våre evner og drømmer som instrumentene i et orkester. Med hver vår egenart glir vi inn i sammenhengen og bidrar til en felles klang. Vi skal ikke gi slipp på vårt særpreg, men bruke den til å tilpasse oss for å oppnå denne sammenhengen hvor vi er selvfølgelige. En samklang som beveger, inspirerer og gjør sterk».

Åpningskonserten

Geir Lippestad vil åpne årets festspill under Åpningskonserten i Kongsberg kirke torsdag 28. januar.

Her vil artister fra fjern og nær møtes i et gjestebud rundt et musikalsk tapasbord som reflekterer årets tema gjestfrihet. Blant annet presenteres en smakebit fra operaen «Venus og Adonis» som fremføres lørdag og søndag i den nye Sølvsalen på Krona.

Stjernemusikere

Organisten Carl Adam Landström innleder med en av Reidar Hauges Glogerintradaer, og publikum får blant annet høre en av Skandinavias mest ettertraktede tenorer Thomas Ruud.

Per Gross spiller blokkfløyte, før det blir en forrykende avslutning med et svensk – norsk mestermøte i det pianisten Bengt Forsberg spiller med den allsidige og nyskapende Oslo Strykekvartett i Robert Schumanns fantastiske Klaverkvintett.

Unge sangere

Sangerne fra Young Artist Gloger Academy (YAGA) deltar under åpningskonserten. Her finner vi blant annet Kongsbergs unge baryton, Aleksander Løe Myrling. 

LES OGSÅ:

To utsolgte konserter

- Det koker nå før festivalen

Lager rytmeverksted for brna i festspillteltet

Artikkeltags