Ny styreleder og solid pluss for Glogerakademiet

NYTT VERV: Torkil Bjørnson er styreleder i Glogerakademiet.

NYTT VERV: Torkil Bjørnson er styreleder i Glogerakademiet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torkil Bjørnson er ny styreleder i Glogerakademiet. Han overtar etter Håvard Fossbakken, som selv ønsket å tre ut av styret.

DEL

– Vi er veldig glade for at nettopp Torkil Bjørnson har takket ja, sier daglig leder i Glogerakademiet, Margit Åsarmoen.

– Han har vært en god støttespiller og trofast publikummer gjennom mange år og kjenner derfor allerede til virksomheten vår, legger hun til.

Næringsliv

Torkil Bjørnson er en ekte Kongsberg-patriot og har jobbet mange år i næringslivet i Kongsberg. Han er i dag prosjektleder i Kongsberg innovasjon.

Utover styreleder ble alle styremedlemmene gjenvalgt. Styret i Glogerakademiet består i tillegg til Bjørnson av Kristin Franck (nestleder) og styremedlemmene Elin Svilaas, Marit Lund Bjørnsen, Tore Flesjø, Kristin Flatland Solbu og Arne Svilaas.

FORNØYD: Daglig leder i Glogerakademiet kan smile over et godt økonomisk resultat for 2018.

FORNØYD: Daglig leder i Glogerakademiet kan smile over et godt økonomisk resultat for 2018. Foto:

Økonomi

De siste tre årene har Glogerakademiet oppnådd positive økonomiske resultater. 2018 ble et rekordår med 4.200 solgte billetter. Besøkstallet ble 7.500. Det ble også et rekordår på bunnlinja med et overskudd på 218.000 kroner.

– Det er gledelig at vi klarer å trekke flere til Glogerfestspillene, sier Åsarmoen.

– Det totale besøkstallet for alle våre arrangementer i fjor lå imidlertid på 14.400, og et så høyt tall er det mange år siden vi har hatt, fortsetter hun.

Hun er fornøyd med at egenkapitalen styrkes. Det gjør at Glogerakademiet kan jobbe mer langsiktig.

– Det å drive klassisk festspill er på mange måter risikosport, og da er det ekstra viktig å ha en ekstra sikkerhet, sier Åsarmoen.

Nå jobbes det med å programmere de neste årenes festspill.

– I 2021 er det 20-års jubileum for Glogerfestspillene og i 2024 er det store byjubileet. Vi skal være synlige og håper vi kan bidra med noe storslagent slik vi gjorde med fasademappingen på Kongsberg kirke i 2014, avslutter Åsarmoen.

LES OGSÅ:

Bjarne (94) ga gode råd til studentene

Får snart utløp for ti års venting

Feiret 15 år med forrykende skoleshow

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags