Rekordmange Gloger-frivillige

Glogerfestspillene, Isa K. Gericke, ønsker de frivillige velkommen. Foto: Natalia C. Heinrich

Glogerfestspillene, Isa K. Gericke, ønsker de frivillige velkommen. Foto: Natalia C. Heinrich

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Med rekordmange 125  frivillige på laget tror daglig leder for Glogerfestspillene at 2016 blir festspillenes beste år.
Mandag kveld var de samlet på rådhuset for å få informasjon, møte ledelsen og møte hverandre.

Avhengig av frivillige

Noen er gamle travere som Gloger-frivillige, mens andre prøver seg for første gang i år. Daglig leder i Glogerfestspillene, Margit Åsarmoen, ønsket de alle like hjertelig velkommen. Hun fikk en indre ro i seg av å se forsamlingen som noe mer enn bare lister og mail mandag kveld, nå fikk hun også et ansikt på de mange.

– Dette er en av de beste dagene i forhold til festspillene. Når jeg står her foran alle de frivillige så kan jeg senke skuldrene og tenke at det går i år også. Det gir meg et energipåfyll for å presse meg selv litt videre, sier Åsarmoen.

– Nå som vi har så mange så betyr det at vi klarer å fordele de og deres oppgaver godt utover hele uken uten at det blir for mye. Vi er helt avhengig av de frivillige for å få til gode arrangementer og et godt festspill.

Åsarmoen heiet på de frivillige og jobben de nå skal gjøre.

– La 2016 bli det beste festspillet ever! Jeg har nemlig på følelsen at det blir akkurat det.

«Gjestfrihet»

Temaet for årets Glogerfestspill er «gjestfrihet», og kunstnerisk leder for festspillene, Isa Katharine Gericke, brukte anledningen til å utdype deres mening.

– Jeg skal ikke være politisk korrekt her, men i lys av hva som skjer rundt i verden kunne ikke temaet passet bedre. Akkurat nå er det et tog på vei til Kongsberg med nye kongsbergfolk som skal bo på Raumyr. Vi må ikke glemme hjerterommet og nettopp gjestfriheten i våre møter med de nye som kommer. For når vi åpner det 15. festspillet ønsker vi at det skal preges nettopp av disse to tingene; hjerterom og gjestfrihet, avsluttet Gericke til applaus fra salen.

Artikkeltags