Gjør opp livsregnskapet på scenen

KÅSØR OG SKUESPILLER: Marianne Meløy beskrives som et fyrverkeri på scenen.

KÅSØR OG SKUESPILLER: Marianne Meløy beskrives som et fyrverkeri på scenen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Under festspillpuben i Smeltehytta fredag under Glogerfestspillene får publikum oppleve suksessduoen Brøløy i den kritikerroste forestillingen «En topptur til bunnlinja».

DEL

Forestillingen omhandler bunnlinja, ikke i et økonomisk perspektiv, men i et livsperspektiv og har i flere omganger har gått for fulle hus på Trøndelag Teater.

LES OGSÅ: Lunsj og musikk = sant

Livsregnskap

År etter år er det noen som sliter med bunnlinja. I den fabulerende og grenseløse forestillingen tar Marianne Meløy publikum med på en vandring sammen med hennes aldrende far på Meløya.

De dagligdagse problemstillingene hun henter fram er noe de fleste kjenner seg igjen i. Her tar hun en storopprydning i skolten og i livsregnskapet dukker både molteloven og forvaltningsansvaret opp.

Regissør er Ivar Tindberg og med på laget. Marianne Meløy sin faste kompanjong, pianist og komponist Trygve Brøske er også med.

Spellemannprisvinneren har en utstrakt virksomhet som pianist innen teater- og kabaretsjangeren. Suksessduoen Brøløy; Meløy og Brøske har lang fartstid sammen. De har skrevet en rekke forestillinger, musikaler og opera.

PIANIST OG KOMPONIST:  Trygve Brøske har lang erfaring innen show. Fredag under Glogerfestspillene er han med på festspillpuben i Smeltehytta.

PIANIST OG KOMPONIST: Trygve Brøske har lang erfaring innen show. Fredag under Glogerfestspillene er han med på festspillpuben i Smeltehytta. Foto:

LES OGSÅ: Konsert med verdensstjerne er utsolgt

Humor

– Det er sjelden å oppleve en så skarp og kunnskapsrik penn, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke i Glogerfestspillene.

– Marianne Meløy er et fyrverkeri på scenen. Hun er en svært dyktig, morsom og tilstedeværende kåsør og skuespiller som lager gode, kloke og rasende morsomme tekster. Mange kjenner henne som fast kåsør hos Norgesglasset på NRK P1, fortsetter Gericke.

LES OGSÅ:

- I denne operaen må jeg dessuten tolke en rollekarakter jeg absolutt ikke kan fordra

Unge stemmer tolker Anne Frank

Fullt program for barna under Gloger

Trenger totalt 150 frivillige

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags