Unge strykere til festspillene

KOMMER: Sonoro Strykekvartett blir å høre mang ganger under Glogerfestspillene, som arrangeres denne uken.

KOMMER: Sonoro Strykekvartett blir å høre mang ganger under Glogerfestspillene, som arrangeres denne uken. Foto:

Young Artist Gloger Academy (YAGA) ble etablert i 2015 med et ønske om å etablere en plass for unge musikkstudenter innenfor Glogerfestspillenes ramme. I løpet av en intens uke konsentrerer deltakerne seg om kunstneriske prosjekt sammen med mentorer og lærere som har høyt internasjonalt nivå.

DEL

– Akademiet retter seg mot ulike grupper hvert år og i 2020 har vi gleden av å hilse en ung strykekvartett velkommen til Kongsberg, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke.

Sonoro Strykekvartett

Årets YAGA-artister er den unge, norske strykekvartetten Sonoro.

– I løpet av den siste uken har de fordypet seg i Beethovens strykekvartetter, og i andre hjørneverk i kvartett-litteraturen, sier Isa.

Oslo Strykekvartett har vært mentorer, og et knippe foredragsholdere har inspirert og utfordret med sine tanker. Den unge, norske strykekvartetten Sonoro ble opprettet i 2018 og består av Tuva Odland, Martha-Pil Neumer, Hedda Aadland og Daniel Goldin. Kvartetten er med i Oslo Quartet Series, Ung kvartettserie og har spilt mesterklasser for flere kjente kvartetter, som blant annet Juilliard String Quartet og Quator Ebéne.

De har også spilt for store musikere som Henning Kraggerud, Atle Sponberg og Leif Ove Andsnes.

Konsert i Sølvsalen

Tradisjonen tro holder YAGA-artistene en konsert i slutten av festspilluken. Der fremføres noe av det studentene har arbeidet med.

– Årets YAGA-konsert vil være i Sølvsalen, sier Isa.

– Sonoro vil fremføre vakker musikk skrevet for strykekvartetter fra komponister som Mendelsshohn, Britten og Piazolla. Det blir ungdommelig glød, driv og teft, blandet med udødelige verk – en uslåelig kombinasjon, avslutter hun.


LES OGSÅ:

Tar et dypdykk i Beethovens siste leveår

Tania kommer til avslutningen

– Lunsjkonsertene tar ofte uventede veier

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags