Dette er målene til Guttemusikken

17. MAI 2018: Her ser vi Juniorkorpset til Guttemusikken på årets nasjonaldag. De vil gjerne ha flere med i rekkene.

17. MAI 2018: Her ser vi Juniorkorpset til Guttemusikken på årets nasjonaldag. De vil gjerne ha flere med i rekkene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rekruttering av nye musikanter er i full gang, og Guttemusikken har satt seg mål for både det ene og det andre.

DEL

2018 er Musikkorpsenes år og Guttemusikken i Kongsbreg har i mange år vært et stort og solid korps.

Strategi

– Vi ønsker å ha et enda bedre verktøy for vekst, og har derfor utviklet et strategidokument med både musikalske, administrative og sosiale mål, forteller dirigent i Kongsberg Guttemusikkorps, Eldrid Ninive Andersen.

Torsdag skal korpset på skolekonsert-turné. Gamlegrendåsen skole, Madsebakken skole og Raumyr skole står på programmet. Publikum er elever og dermed potenisielle musikanter i andre og tredje klasse.

– Som en avslutning på det hele har vi åpen dag onsdag 6. juni i musikkteatret, forteller Ninive Andersen.

Hun legger til at den årvisse tradisjonen med minikonsert, instrumentprøving, marsjering og foreldreinformasjon de siste årene har sikret korpset mange nye medlemmer.

Musikantene fordeler seg på aspiranter, juniorkorps og hovedkorps.

VIL HA MED FLERE: Johanna Bjerke (t.v.) og Elise Renard deltok på rekrutteringskonserten i gymsalen på Gamlegrendåsen skole i fjor. Torsdag blir det ny runde med rekrutteringskonserter.

VIL HA MED FLERE: Johanna Bjerke (t.v.) og Elise Renard deltok på rekrutteringskonserten i gymsalen på Gamlegrendåsen skole i fjor. Torsdag blir det ny runde med rekrutteringskonserter. Foto:

Ulike mål

Det overordnede musikalske målet er: «Guttemusikken skal være et korps der medlemmer opplever spilleglede, musikalsk mestring og utvikling».

Det overordnede administrative målet er: «Guttemusikken skal være en velfungerende organisasjon hvor styre, dirigenter og foreldre støtter hverandre for å nå musikalske mål og utvikling av et godt sosialt miljø».

Det overordnede sosiale målet er: «Guttemusikken skal være et korps med et inkluderende miljø for alle, der medlemmer føler trygghet og tilhørighet, og vi behandler hverandre med respekt».

LES OGSÅ:

Labrodagen i kjempevær

Costa de Kongsberg!

Et kronestykke ble solgt for 120.000 kroner

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags