Bygger ny kjempescene på torget

Bildet er tatt i 2009, under Kaizers Market-konserten. I år blir det enda mer folk på Kirketorget.

Bildet er tatt i 2009, under Kaizers Market-konserten. I år blir det enda mer folk på Kirketorget. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg Jazzfestival vurderer å slippe inn 10.000 på Kirketorget. Foreløpig er det satt et tak på 7.500 billetter.

DEL

Lørdag 5. juli er det duket for tidenes folkefest i Kongsberg. Med Stevie Wonder på plakaten har forhåndssalget knust alle tidligere rekorder.

Flere enn 6.000 har allerede skaffet seg billett til lørdagens happening – tre måneder før konserten. Rekorden er fra 2008 da Madrugada og Sivert Høyem spilte foran 5.500 på Tubaloon.

Tubaloon er for liten

Laagendalsposten har tidligere skrevet at Tubaloon er for liten for Stevie Wonder. Det er rett og slett ikke plass til scenen, og Kongsberg Jazzfestival har derfor valgt å droppe Tubaloon under årets jubileumsfestival.

Nå skal det bygges en ny kjempescene i andre enden av torget, altså foran den gamle politistasjonen på Kirketorget 2. Det vil gi plass til flere.

Tak på 7.500

– Vi har satt et tak på 7.500 billetter, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

– Men dere kan åpne for at hele 10.000 publikummere skal få oppleve Stevie Wonder?

– Per i dag har vi satt et tak på 7.500, smiler Gustavsen.

Logistikk

Kai Gustavsen er forsiktig med å love mer enn han kan holde, men det er liten tvil om hva som er planen. Konserten med Stevie Wonder på Kirketorget lørdag 5. juli kommer til å bli tidenes folkefest i Kongsberg. Foran 10.000 publikummere!

– Alt må kvalitetssikres, sier Gustavsen.

– Vi må ommøblere torget og det skal tas mange beslutninger rundt logistikken. Hvordan vi skal sluse folk ut og inn, og veldig mye annet. Vi har sikkerhet som førsteprioritet, og har hatt folk på kurs i «crowd management». Alt skal selvsagt gjøres i tett samarbeid med kommunens arrangementskomité og nødetatene, sier Gustavsen.

Utfordringer

Forhåndssalget til alle konsertene til årets festival går svært godt. For å gå i balanse må Kongsberg Jazzfestival selge over 21.000 billetter, nær en dobling fra 2012 og 3.000 flere enn rekordåret 2013. Dersom 10.000 kjøper billetter til Stevie Wonder, vil halvparten være dekket inn – på én konsert.

Mange tusen tilreisende er ventet til Kongsberg under årets jazzfestival, alle overnattingssteder er stappfulle, og det er duket for en folkefest vi aldri har vært i nærheten av i Kongsberg.

Dette vil gi helt nye utfordringer for byen i noen travle julidager.

– Dette blir tidenes happening i Kongsberg og det må planlegges nøye hvordan dette skal håndteres, sier Gustavsen.

– Det er et skjæringspunkt mellom en god opplevelse og en følelse av at det blir for trangt. Vi skal sørge for at alle kommer til å sitte igjen med den gode følelsen etter årets jubelfestival.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags