Tubaloon blir for liten

JAZZEN 2008: Madrugada og Sivert Høyem sørget for folkefest på Tubaloon og Kirketorget i 2008.

JAZZEN 2008: Madrugada og Sivert Høyem sørget for folkefest på Tubaloon og Kirketorget i 2008. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

4.300 forhåndssolgte billetter til Stevie Wonder. Tubaloon blir for liten!

DEL

De siste åtte årene har Tubaloon på Kirketorget vært et landemerke under Jazzfestivalen på Kongsberg. Sceneoverbygget som er tegnet av Snøhetta arkitektkontor og ansvarlig arkitekt Joshua Teas ble åpnet av Trond Giske i 2006, og har huset mange store artister.

Med Stevie Wonder som årets store trekkplaster på programmet, blir Tubaloon altfor liten. Det betyr at det må settes opp en større scene på Kirketorget og at Tubaloon ikke blir montert denne sommeren.

LES OGSÅ: Stevie Wonder snart utsolgt

Større scene

– Dette er en så stor happening for Kongsberg at ikke engang Tubaloon er stor nok, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Tubaloon har kapasitet til en scene som er 12 meter bred, mens Stevie Wonder har en rigg som krever minimum 20 meters bredde.

– Vi har diskutert fram og tilbake i styret, men endte enstemmig på at innholdet i jubileumsfestivalen er viktigere enn Tubaloon, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

– Vi mister en spektakulær scene denne sommeren, men vi får et desto mer spektakulært innhold.

– Dersom noen er kritiske, så har jeg full forståelse for dette. Det vitner om at folk er glad i Tubaloon – og det setter vi pris på, for den er tilbake neste år, sier Gustavsen.

– Vi har imidlertid måttet ta et valg og har hatt en grundig prosess på dette i styret, programkomiteen og blant gruppeledere. Det er stor enighet om at det er viktigere å sikre oss artisten enn å reise Tubaloon.

LES OGSÅ: Billettsalget knuser alle rekorder

Nye muligheter

Med Tubaloon montert på Kirketorget har rundt 5.000 publikummere betydd fullt og utsolgt – som under konserten med Madrugada i 2008. Nå får arrangørene muligheter til å tenke nytt og utvide kapasiteten. En mulighet er å sette scenen i andre enden av torget, altså foran Kirketorget 2, det gamle politikammeret. Det kan gi plass for flere.

– Vi vurderer flere muligheter, og vi har ikke konkludert med noe ennå, sier Gustavsen.

– Men vi skal også ha plass til flere små scener på torget.

Festivalsjefen lover at årets jubileumsfestival blir et unntak, og at Tubaloon er tilbake under jazzfestivalen i 2015.

– Som sagt er Tubaloon et ikon og et viktig signalbygg for Kongsberg og jazzfestivalen. Men nå kommer en av verdens største artister og en rigg som krever mye plass, sier Gustavsen.

LES OGSÅ: - Kongsbergjazz hippere enn Molde

Utsolgte hoteller

Forhåndssalget av billetter til årets jazzfestival knuser alle rekorder. Det ser ut som årets headliner Stevie Wonder er utsolgt i løpet av noen dager – dersom kapasiteten blir 5.000 publikummere.

– Vi på hatt mange telefoner fra folk som har lyst til å ta seg en tur. Imidlertid har de en stor utfordring med å finne sted å bo da hotellene og vandrerhjemmet er fullt! Dette er kjempegøy og ikke minst tyder det på at det vil komme mange tilreisende til byen denne helgen, sier Wivi-Ann Bamrud.
 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags