Det sier saksofonisten Harald Lassen i kvartetten Pixel som spiller på EnergiMølla samtidig som folkefesten med Stevie Wonder på Kirketorget starter.
Lassen lar seg ikke avskrekke av oppgaven, selv om den i utgangspunktet kan fortone seg uoverkommelig. Han velger heller å glede seg over at festivalen har valgt å satse på et norsk band for å trekke folk til Mølla.

Les også: Sjekk fredagens jazzprogram

Spennende

De som velger Mølla fremfor Wonder lørdag er i alle fall garantert et møte med et av de aller mest spennende bandene på den norske jazzscenen for tiden.
Pixel har gjort furore med sin siste plate «We are all small pixels», som ble sluppet i fjor høst. Kritikerne har gått mer eller mindre av hengslene i omtalen av platen. Det hagler med fete superlativer både i norske og internasjonale medier.
– Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop-verdenssensasjon, meldte for eksempel NRK P2 jazzekspert Erling Wicklund.
Dagsavisen kåret dessuten Pixel til årets band i 2013. Også internasjonal presse og publikum har falt for den unge kvartetten som frontes av bassisten, vokalisten og låtskriveren Ellen Andra Wang.
Blant annet fikk platen «We are all small pixels» fire stjerner i selveste DownBeatJazzMagasin.
Utenlandsturneer og festivalbesøk har dessuten resultert i at låten «Call Me» har vært listet på radiostasjoner i USA, Tyskland og Sverige. Den sørget også for at Ellen Andra Wangen høstet TONOs utfordrerpris i fjor.

Les også: - Ni har varit magiska ikväll!

Ikke Wonder, men

– Jeg lover at vi skal gjøre vårt aller beste for å gi publikum en uforglemmelig konsertopplevelse, sier Ellen Andra Wang.
– Det er jo plass til en del mennesker på Mølla, men vi tar det som en utfordring å fylle lokalet. Jeg kan i alle fall love at de som tar turen, vil få en konsertopplevelse de aldri vil glemme. Vi har mange av de samme kvalitetene som Wonder, blant annet masse energi. Dessuten kan vi by på et nært og intimt konsept, og der kommer verdensstjernen til kort, reklamerer Harald Lassen.
– Musikken vår er vanskelig å beskrive, men lett å like, fortsetter saksofonisten som også skal aksjon sammen med Christian Meaas Svendsen og Mopti på Grand fredag.
Selv om det er første gang Pixel gjester Kongsberg med et uttrykk som spenner fra riffbaserte grooves til rolige meditativ jazz, er Lassen nesten på hjemmebane.
– Det er litt som å komme hjem å spille i Kongsberg. Jeg har gått gradene under festivalen. Det startet i Festivalgata, og deretter avanserte jeg til jamleder. Når jeg i år stiller i to band på ulike scener, er det kort sagt takket være at festivalen har gitt meg sjansen opp gjennom årene. Jeg har med andre ord mye å takke Kongsbergfestivalen for. Det tror jeg gjelder mange unge musikere, fastslår Harald Lassen.