Til konserten i Kongsberg kino onsdag 1. juli har Come Shine toppet laget med fire celebre gjester: Jazzpoeten Jan Erik Vold og gitarmagikeren Knut Reiersrud, samt to andre av landets ypperste spesialister på sine felt, nemlig slagverker Knut Aalefjær og hammondorganist Eirik Tovsrud Knutsen. Sistnevnte er fra Kongsberg.

Dette var også noen av gjestene Come Shine hadde med seg på sin storslåtte releasekonsert i operaen – og det er tydelig at samarbeidet ga mersmak.

– Come Shine er kjenninger for publikum i Kongsberg, men dette blir i en ny setting med et skikkelig stjernelag, sier Ragnhild Menes, som er prosjektleder i Kongsberg Jazzfestival og medlem av programkomiteen.

Come Shine består i utgangspunktet av fire stykker, men når blir altså besetningen fordoblet.

Come Shine har vakt oppsikt med sine høyst originale tolkninger av jazzens standardlåter arrangert på oppfinnsomt vis av bandets pianist Erlend Skomsvoll. Kvartetten er kjent for sine energiske og engasjerende konserter, der lekenhet og formidlingsglede står i sentrum.

– Vi er glade for å kunne ønske Come Shine tilbake til byen, og med dette stjernelaget av musikere tror vi det blir en pangstart på den 51. utgaven av Kongsberg jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Come Shine består av Live Maria Roggen (vokal), Erlend Skomsvoll (piano og arr.), Sondre Meisfjord (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer).

Det er to år siden sist Come Shine gjestet festivalen. Siden da har bandet gitt ut albumet «Red and Gold», holdt en storslagen releasekonsert på hovedscenen i Den Norske Opera, turnert i Norge, og blitt et liveband i jazzens elitedivisjon.

Kongsberg jazzfestival 2015 går av stabelen 1.-4- juli.

Både billetter til denne enkeltkonserten samt alle pass legges ut for salg i dag.