På to og en halv time i ettermiddag, ommøbleres Kirketorget i rekordfart.


Torget og Prestegårdsparken blir arena for den største folkefesten i Kongsberg noensinne. 10.000 publikummere kommer for å lytte, danse, synge og feire festivalens 50-årsjubileum. På scenen sitter en levende verdenslegende. Stevie Wonder vil sørge for god stemning.

– Jeg opplever en fantastisk medvind. Vi nærmer oss «cupfinalen», og alle vi være med. Alle vil feire, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

– Hvilke følelser raser rundt i ditt travle hode nå?

– Først og fremst er jeg veldig glad på vegne av de 575 funksjonærene våre som lager disse opplevelsene for andre. Det er også veldig moro for byen denne driven vi opplever, sier jazzsjefen.

– Stressa?

– Egentlig ikke. Jeg er faktisk ganske rolig, og jeg gleder meg, sier Kai Gustavsen.

Alt skal bort

Klokken 16.00 i ettermiddag tømmes Kirketorget for folk. Alt skal vekk. det eneste som står igjen er den store scenen, lydtårnet, barene og sikkerhetsgjerder.

– Så starter vi innslippet av publikum klokken 18.30. Da må folk være tidlig ute. Det nytter ikke å komme fem minutter før konsertstart, sier Gustavsen.

Været

Det store spørsmålet før kveldens monsterkonsert, er selvsagt været. I skrivende stund ser dette bra ut. Yr.no melder opphold, tidvis sol. Temperaturen skal være på 24 grader i kveld. God fornøyelse ;-)