Kirken sentral på årets festival

I KIRKEN: Solveig Slettahjell er tilbake i kirken med midnattskonsert.

I KIRKEN: Solveig Slettahjell er tilbake i kirken med midnattskonsert.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kirken blir en hovedarena under årets festival.

DEL

Festivalen presenterer ei gullrekke på tre konserter med stort musikalsk spenn i kirken. Her får du oppleve en av verdens fremste jazzpianister McCoy Tyner sammen med saksofonstjernen Joe Lovano, midnattskonsert med Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra og ikke minst duoen Paal Nilssen-Love/Nils Henrik Asheim.

Midnattskonsert

Midnattskonserten med Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra på festivallørdagen bør bli en sikker vinner. Slettahjell har tidligere bevist at hun behersker kirkerommet da hun holdt julekonsert der sammen med pianisten Tord Gustavsen i 2008. Den gang var det materiale fra juleplaten «Natt i Betlehem» som sto på programmet.
Så sent som i fjor høst imponerte hun på EnergiMølla da hun og Slow Motion Orchestra fremførte bestillingsverket fra Vossa Jazz, «Tarpan Seasons».
Et av de sentrale medlemmene i Slow Motion Orchestra er for øvrig Morten Quenild (piano/keyboards) fra Kongsberg.

Spennende duo

Et svært spennende prosjekt er konserten med duoen Paal Nilssen-Love og Nils Henrik Asheim på torsdag.
Energibunten Nilssen-Love på trommer koblet opp mot samtidskomponisten og organisten Nils Henrik Asheim er i stand til å skape en musikalsk opplevelse uten sidestykke i kirken.
Asheim skal traktere Glogerorgelet under konserten, noe han ikke er ukjent med. I 2001 avrundet han festivalen i kirken sammen med sopranen Anne-Lise Berntsen med materiale fra platen «Engleskyts».
Paal Nilssen-Love, som ifølge kritikerne har løftet trommespill opp på et nytt og ukjent nivå, gjør imidlertid sin debut i kirken.
– Han har vært og sett på kirken, og gleder seg vanvittig til å spille der, forteller bookingansvarlig Tor Dalaker Lund.
Duoen har forøvrig gjort et plateprosjekt sammen tidligere, «Late play» fra 2006.
Konserten med McCoy Tyners trio og Joe Lovano går av stabelen på fredag under festivalen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags