Millionavtale for festivalen

Avtale! Festivalsjef Kai Gustavsen og Kjersti Løken, markeds- og kommunikasjonssjef i FMC Technologies inngår en ny treårsavtale.Foto: Bjørn Isaksen

Avtale! Festivalsjef Kai Gustavsen og Kjersti Løken, markeds- og kommunikasjonssjef i FMC Technologies inngår en ny treårsavtale.Foto: Bjørn Isaksen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg Jazzfestival og FMC Technologies inngår ny treårskontrakt.

DEL

Festivalsjef Kai Gustavsen er veldig glad i å snakke om artistene og årets program, men når det kommer til harde fakta om summer på honorarer og hva sponsorene bidrar med, er han ikke like snakkesalig.

– Det dreier seg om en millionavtale som sikrer festivalen også etter jubileumsåret 2014, Den nye generalsponsoravtalen med FMC er en av de største kultursponsoratene i Norge, smiler Gustavsen.

Se vår jazzside her!

En institusjon

– Vi har i mange år hatt en nært og godt samarbeid med Kongsberg Jazzfestival og det ønsker vi å fortsette med, sier Kjersti Løken, markeds- og kommunikasjonssjef i FMC Technologies.

– Festivalen er helt sentral i vårt kundearrangement på jazztorsdagen og sommerfesten for ansatte fredag. I år kommer vi til å flytte en større del av vårt interne arrangement til Kirketorget, sier Løken.
– Kongsberg Jazzfestival er en institusjon og for oss det største og viktigste sosiale arrangementet gjennom året.

Artisthonorarer

– Uten et velvillig næringsliv hadde ikke jazzfestivalen vært det den er i dag, sier Jon Steen, styreleder i jazzfestivalen.
– Dette året opererer vi med artisthonorarer vi bare kunne fable om tidligere.

Hva for eksempel Stevie Wonder skal ha for å spille lørdag 5. juli, vet vi ikke. Men dersom 10.000 publikummere betaler 700 kroner hver, så betyr det rundt sju millioner i billettinntekter. Da er det jo bare å spekulere ...

Støttespillere

Jazzfestivalen har mange gode sponsorer, støttespillere og samarbeidspartnere.

FMC Technologies er generalsponsor, mens DNB er hovedsponsor. Samarbeidspartnere er Kongsberg Gruppen, Aass bryggeri, Quality Hotel Grand Kongsberg, Laagendalsposten og reklamebyrået Oktan. I tillegg kommer en rekke andre støttespillere.

Se vår jazzside her!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags