Sivert Høyem satte standarden fra første sekund da han trillet ut kongelåta «Majesty» som første låt på settet.

- Kongsberg! Går det bra med dokker? ropte 38-åringen fra Kleiva utenfor Sortland i sitt comeback på Kirketorget.
- Brrrrøøøølllll, svarte publikum.

- Jeg er litt rusten på hva vi spilte sist i den flotte tubaen deres, og som Stevie Wonder har fått dere til å rive, fortsatte Høyem.

Hitparade

Publikum, kanskje 4.000 i tallet, fikk servert en skikkelig hitparade fra Høyems utvalg. Vi fikk blant annet høre «Endless love», «Into the sea», «Lucifer» og «Moonlanding».

Fire ekstranummer måtte til før Høyem takket for seg. Inntrykket er at punblikum ville ståt der enda hvis de hadde fått mer av en av Norges aller beste vokalister. Sivert Høyem leverte så det suste torsdag kveld.

Laagendalsposten møtte Sivert Høyem før konserten. Det var en svært blid artist som gledet seg til å spille. Høyem fylte Kirketorget da han var her med Madrugada i 2008. Den konserten har blitt en slags rekord i folkefest under jazzen. Se hele intervjuet i vårt jazzstudio!
- Jeg visste ikke at konserten vår hadde den standingen. Jeg husker imidlertid konserten veldig godt, og den var også spesiell for oss. Vi hadde jo bestemt oss for at Madrugada skulle oppløses, og det ble en av de siste konsertene med bandet, sier Høyem.

- Jeg synes det er flott å være tilbake på Kongsberg, og spennende at hele torget er ommøblert. Med det flotte været, så blir kvelden bra, sa Høyem etter lydsjekken på megascenen. Litt over halvannen time senere måtte han overlate scenen til Kent. En time er satt av til rigging slik at rockekongen fra Norge kan overlate jazztronen til rockekongene fra Sverige.

Se bildene fra konserten her:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Har du et kult bilde? Send inn her - eller merk bildet #lpjazz på Instagram!

Se leserbilder under:

Live-published photos and videos via Shootitlive