Det sa Arild Andersen til en fullsatt kinosal lørdag.

Jubileumskonserten med ham selv på bass, Bobo Stenson, piano, Billy Hart, trommer og Bendik Hofseth, saksofon ble en flott forestilling der bare Arild Andersens egne komposisjoner ble spilt.

Arild Andersen har vært bassist på festivalen siden 1967 og er still going strong. Et trofast publikum hilste ham med varm og takknemlig applaus for denne konserten.

Etter at han vært ute av rampelyset en tid, var det en fest å høre igjen Bendik Hofseth. Bobo Stenson har spilt på festivalen siden tidenes morgen. Både han og Arild Andersen var på scenen med Sonny Rollins i den sagnomsuste konserten under festivalen i 1971. Fortsatt har Stenson den myke, nesten impresjonistiske stilen. Billy Hart, en av Arild Andersens nære venner, er rutinert og sterk også ved denne korsveien.

En overraskelse var annonsert. Joshua Redman stilte på scenen og det ble en vennskapelig mannjevning mellom de to saksofonistene Hofseth og Redman. Slikt tenner publikum, og stemningen gikk opp flere hakk etter at Redman kom inn.