Kirsti Kelly kom til Kongsberg fra Notodden i dag for blant annet å ta med seg barna i Barnivalparken. Men da de skulle inn, ble de møtt med beskjed om at det var utsolgt.

– Men vi fikk komme inn hvis vi kjøpte Barnival-pass til barna. Med tre barn sier det seg selv at det blir altfor dyrt. Og det er vel ikke utsolgt, hvis man kan komme inn ved å betale Barnival-pass, undrer hun.

Et barnivalpass koster 300 kroner per barn. Kelly kaller det pengeutpressing som rammer de økonomisk svake.

– Barn sto utenfor og gråt. Mange var fortvilte. Og dette er jo noe barna ikke forstår. Sønnen min sa: "Men mamma, jeg har jo 40 kroner i lomma". Jeg blir så sint, sier Kelly, og får støtte fra Næss.

– Jeg er bare veldig skuffet, sier hun.

LES OGSÅ:

Ville prate med jazzsjefen

Flere ble møtt med samme beskjed på torsdag. Men Kirsti Kelly og Annja Næss ga seg ikke. De troppet opp på festivalkontoret og ville prate med festivalsjef Kai Gustavsen. Men det fikk de ikke.

–  Jeg forstår ikke at jazzfestivalen ikke er mer løsningsorienterte, og at festivalsjefen ikke kunne ta en prat med oss. Det var jo for å finne fram til en løsning. Det var flaut, mener de.

Svært mange har vært kritiske til man krever inngangspenger til Barnivalparken i år. I fjor var dette tilbudet gratis, siden en hovedsponsor betalte alle billettene. Slik er det ikke i år, og det har satt sinnene i kok hos barnefamilier.

Les alle innleggene på Facebook her!

Svarer igjen

Anne-Thea L. Haavind, markedssjef i jazzfestivalen, beklager at noen blir skuffet og sier at det på ingen måte er meningen å presse penger ut av folk.

– Vi har hatt to tilbud: Dagspass og et rabattert pass som gir adgang alle dagene. I dag var vi utsolgt for dagspass, og hadde kun Barnival-passet igjen.

– Hvorfor kunne dere ikke solgt flere dagspass, hvis det likevel var plass til de som eventuelt kjøpte pass til flere dager?

– Jeg skjønner at dette kan virke forvirrende. Men vi kunne ikke selge flere dagspass med tanke på sikkerheten. Det er veldig viktig for oss å ikke slippe inn flere enn parken har kapasitet til, sier Haavind.

Hun poengterer likevel at de har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som har vært i Barnivalparken. Men lover å ta med tilbakemeldingene til neste år.

– Kanskje vi må ha en Barnivalpark som har større kapasitet, sier hun.

– Mange reagerer på at dere stenger av en offentlig park, der folk bare vil komme for å leike litt. Kommentar?

– Jeg skjønner problemstillingen. Men slik er det jo andre steder i byen vi har arrangementer. For eksempel Kirketorget. Dette er folk vant til og ingen reagerer på det. Det er flere lekeplasser for barn i byen, for eksempel på andre siden av elva, sier hun.

– Kommer dere til å flytte Barnivalen til et annet sted neste år?

– Det er altfor tidlig å si. Vi tar som sagt dette med oss i vurderingen av årets festival.

– Hvorfor ville ikke Kai Gustavsen møte de to mødrene som ville prate med ham om Barnivalpark-situasjonen?

– Det er helt enkelt at han har mange andre ting å gjøre, sier Haavind.