Under formiddagens pressekonferanse, kunne festivalsjef Kai Gustavsen melde om 28.000 solgte billetter. Enda gjenstår to dager av festivalen, og pågangen er stor.

Les også: Sjekk fredagsprogrammet

- Ja, jeg har tro på at vi kan passere 30.000 solgte billetter, sier Gustavsen. Det vil i så tilfelle knuse rekorden fra  i fjor, hvor 18.350 personer løste billett.

- Det er helt fantastisk å se at dette slår til. Vi har jobbet hardt i ett år for å skape disse opplevelsene. Men en slik respons hos publikum, blir det helt enormt, sier Gustavsen.

Dersom salget bryter 30.000-grensen, har festivalen mer enn tredoblet oppslutningen sammenlignet med besøket i 2012. Billettsalget som er gjort pr. i dag, representerer rene billettinntekter for jazzfestivalen på drøye 12 millioner kroner.

Les også: Tok det på hæl'n

Under torsdagens dobbeltkonsert på Kirketorget med Sivert Høyem og Kent, var det i underkant av 4.000 mennesker innenfor portene. I kveld står Jarle Bernhoft på scenen kl 20.00, og to timer senere kommer Jamie Cullum. Over 4.500 publikummere ventes til fredagens program. Og som om ikke det var nok: lørdag kommer Stevie Wonder – og da blir det 10.000 på Kirketorget.