Hoagy Carmichaels komposisjon Stardust er en låt du aldri glemmer, selv om du har hørt den bare en gang. Her er versjonen til Louis Armstrong:

http://www.youtube.com/watch?v=WIE6U6Lrtrc

I dag er det nesten ingen som spiller Stardust. At den skulle dukke opp under årets festival var en vakker overraskelse. Joshua Redman fremfører den med en gylden tone i hornet som yter den gamle komposisjonen full rettferdighet.

Kinokonserten sent fredag var en klassisk Kongsberg-begivenhet. En topp amerikansk kvartett med en strålende saksofonist. Konferansieren Kjell Gunnar Hoff sammenlignet Joshua Redman med Sonny Rollins. Etter hvert som Redman utvikler seg, kan den sammenligningen passe. Mye har skjedd med ham siden det første besøket på festivalen. 26-åringen som spilte på Smeltehytta i 1995, var i starten av en lovende karriere. Joshua Redman i 2014-utgaven er en etablert, moden artist. En av de fremste representantene for dagens jazz i USA.

En fullsatt kino hilste ham og kvartetten.

Selv om Redman er frontfigur, er det flat struktur og alle muligheter for de tre andre til å vise seg fram. Pianisten Aaron Goldberg, trommeslageren Gregory Hutchinson og i særdeleshet bassisten Reuben Rogers setter alle sitt personlige stempel på opplevelsen.

Musikken skiftet fra Joshua Redmans egne komposisjoner over til John Coltrane og altså nevnte Stardust. Underholdende og fint satt sammen. Det var sjuende gang Redman besøkte festivalen. Han kjenner Kongsberg godt etter hvert og trives, selv om det hadde vært litt søvnproblemer på hotellet

- Den vakre musikken holder på fra ni om morgenen til ni om morgenen, som Redman sa.