Årets vårkonsert, som fremføres av Kongsberg Kantori 25. mars, er basert på den tyske barokkomponisten Deitrich Buxtehudes "Membra Jesu Nostri".

Buxtehude ble født i Helsingborg (da dansk) i 1637 og døde i Lubeck i 1707. Han var en statlig høyt gasjert komponist og har skrevet og organisert en rekke verker, koralbaserte stykker, motetter og kantater.

Han var dessuten til stor inspirasjon for Johann Sebastian Bach som gikk i lære hos Buxtehude. En gang gikk sågar Bach til fots fra Arnstadt til Lubeck for å høre på sin læremester.

Lovende sopran

Årets sopran er Elin Aase. Hun er utdannet ved erverdige Scola Cantorum Baseliensis i Sveits og har en av landets mest lovende sopranstemmer.

Aase, som har mottatt en rekke stipender og priser, sjarmerte i 2005 Kongsberg-publikummet med sin krevende sopranrolle under fremføringen av Monteverdis Mariavesper i samspill med Kongsberg Kantori.

Rolf Sostman

Med seg har Aase den erfarne tenoren Rolf Sostman som har turnert på messer og oratorier over hele Europa. Sostman er ansatt i Den Norske Operas Kor, og har også en rekke soloroller i operaen.

Tenoren kan dessuten skilte med en rekke cd, radio- pg TV-produksjoner.

På konserten vil man også få høre bassen Greg Santa. Amerikaneren har vært ansatt ved operaen i Oslo siden 1997, og skal denne våren opptre som solist i Shakespeare-stykket "Othello" ved Den Norske Opera.

Mannlig altstemme

Grunnet veldig lav altstemme i Buxtehudes Membra Jesu Nostri sliter kvinnelige stemmebånd med rollen. Derfor har den tyske tenoren og kontratenoren Christoph Lauer tatt på seg oppgaven.

Lauer, som har gått i skole med internasjonale vokalstjerner som James Wagner og Dieter Fischer, debuterte før jul som kontratenor på Den Norske Opera i stykket "El Ninjo".