Sogneprest i Nore og Uvdal, Stina Frøvoll Torgauten, forteller at kirken sammen med menighetsrådene, bygdekvinnelagene og Husflidslaget, nå skal vise kulturarv og kulturformidling rundt dåpsdrakter.

– Vi vet at vi blir båret inn i kirken i begynnelsen av livet og båret ut igjen når livet er slutt og alle har vi vel et forhold til disse ritualene. Men hva med alt som ligger imellom av tradisjoner og fortellinger knyttet til broderier, mat og fortellinger, spør sognepresten.

LES OGSÅ: Ny "presterokering" i Nore

Vandreutstilling

– Dette skal vi ha som tema i den omreisende utstillingen som i løpet av fire uker skal være i fire kirker i kommunen, legger hun til.

Selve åpningen av utstillingen er i Uvdal kirke søndag 9. oktober med ordfører Eli Hovd Prestegården og biskop Per Arne Dahl til stede.

Dit kommer også Kari-Anne Pedersen, som er konservator med det kulturhistoriske ansvaret for drakt og tekstil ved Folkemuseet. Hun skal fortelle om dåpsdrakter.

LES OGSÅ: Folketonemesse i Skjønne kirke

Salmekveld

Deretter vandrer utstillingen til Tunhovd kirke 16. oktober hvor det blir gudstjeneste med deltakere fra «Lys våken».

Tirsdag 18. oktober blir det salmekveld hvor temaet er nettopp dåpssalmer.

LES OGSÅ: Folkemusikk i Nore kirke

Konsert

I Nore kirke blir det solidaritetskonsert med lokale musikere til inntekt for TV-aksjonen lørdag 22. oktober. Påfølgende søndag blir det gudstjeneste med servering av kaffe og kaker.

Prest Harald Frøvoll Torgauten skal snakke om historie og symboler knyttet til nettopp dåp.

Utstillingen av dåpsdrakter kommer til Skjønne kirke 30. oktober. Dette blir en «Sprell levende» gudstjeneste for små og store med utdeling av fireårsbok. Det blir også servering av kirkekaffe.

LES OGSÅ:

Her er både lensmann, prest og ordfører kvinner

Disse konfirmerer seg!