– Vi har et megaprogram

GLEDER SEG: Håkon Uppstrøm er en engasjert leder i Kongsberg bluesklubb. Selv er han til stede på alle konsertene som klubben arrangerer.

GLEDER SEG: Håkon Uppstrøm er en engasjert leder i Kongsberg bluesklubb. Selv er han til stede på alle konsertene som klubben arrangerer. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er det beste vårprogrammet Kongsberg bluesklubb har hatt noen gang.

DEL

Lederen i Kongsberg bluesklubb, Håkon Uppstrøm, håper virkelig publikum kjenner sin besøkelsestid på bluesklubben denne våren. Sesongen starter førstkommende lørdag med bluesklubbens husband, Mule Company. Med seg har de gjesteartisten og fløytisten Kjersti Engen.

– Her snakker vi kjærlighet på alle plan, sier Uppstrøm.

For bandet og bluesklubben har fått en helt egen kjemi med en hel «menighet» som følger med.

LES OGSÅ: Håvard spiller alle rollene

Klassikere

Lørdag kveld kan publikum vente seg fullt trøkk som vanlig, med blues- og rockelåter fra 70- og 80-tallet.

Alle musikerne i bandet er fra Kongsberg og har mye rutine fra andre band og grupper i distriktet.

Bandet består i dag av Nils Rasmussen (vokalist), Jørn Olafsen (trommeslager), Claus Sårheim (bassist), Dagfinn Rød (pianist), og Ole Tormod Kristiansen (gitarist).

Det kommer noen klassikere der tverrfløyte inngår. Ellers satser bandet på trøkk og låter som de fleste kjenner.

LES OGSÅ: Låtlista er klar

- Et fyrverkeri

Neste konsert blir 4. mars med Bråtagata bluesband. Dette er altså siste helg i vinterfestivalen.

1. april er det Notodden-bandet Spoonful of Blues som inntar scenen i Christians kjeller. Bandet består av Jostein Forsberg, Morten Omlid, Eskil Aasland og Tony Caddle. Det er mange år siden sist bandet gjestet bluesklubben.

– Mange i klubben har etterspurt vokalisten Heidi Blåsmo. 6. mai kommer hun og resten av bandet Reloaded, forteller Håkon Uppstrøm.

– Dette blir et fyrverkeri av dimensjoner, lover han.

Bandet ble startet i 2012 i forbindelse med vokalist Heidi Blåsmos deltakelse i TV-programmet The Voice. Blåsmo er også låtskriver og har opptrådt med storheter som Øivind Blunck, Guri Schanke, Madrugada, Hellbillies, Lisa Stokke og Jørn Hoel for å nevne noen.

Bandet hennes består ellers av Lars Ove Fjelldahl på trommer, Hans Trasti Isaksen på gitar, Jarle Børresen på tangenter og gitar samt Toni Caddle på bass.

LES OGSÅ: Tar med energien inn i berget

Sommerblues

– Nytt i år blir ei blueshelg i juni, helgen før sankthans, forteller Uppstrøm.

Fredag 16. juni er det numedølen Torgeir Wetterhus med band som står på scenen og lørdag 17. juni er det Audun Haukvik med full blåserrekke som skal underholde. Blueshelgen holdes utendørs i bakgården til Christians kjeller.

– Nå har bluesklubben rundt 80 medlemmer. Vi skulle gjerne hatt 500 medlemmer. Da kunne vi tilbudt enda mer, sier Uppstrøm.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags