Seks nye band er klare for jazzfestivalen

ROCKEPOETEN: Jonas Fjeld er klar for Kongsberg jazzfestival. Bildet er fra en konsert han har holdt på Mølla.

ROCKEPOETEN: Jonas Fjeld er klar for Kongsberg jazzfestival. Bildet er fra en konsert han har holdt på Mølla. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonas Fjeld, Cecile Grundt Quintet, Vidar Busk, Red Hot, Åge Sten Nilsen og Hedegard skal holde konserter under Kongsberg jazzfestival.

DEL

Vokalisten og gitaristen Jonas Fjeld fra Drammen skal spille på poesioasen i Christians kjeller jazzlørdagen sammen med gitarist Ben Basgård.

Jonas Fjeld omtales gjerne som en folkekjær rockepoet. Han har skrevet og framført låter som nærmest er blitt allemannseie. Et eksempel er «Engler i sneen».

Jonas Fjeld har kommet dit han er i dag gjennom å turnere Norge på kryss og tvers i snart 50 år. Livsvisdom og følelsesliv har blitt formidlet og uttrykt gjennom flotte tekster og melodier: Han formidler rene følelser, strippet for fakter og fjas. 

SAXOFONIST: Cecilie Grundt med musikere kommer til Argus på Grand under jazzfestivalen.

SAXOFONIST: Cecilie Grundt med musikere kommer til Argus på Grand under jazzfestivalen. Foto:

Nye stemmer

Artisten Cecilie Grundt Quintet er nok for mange et nytt bekjentskap for mange konsertgjengere. Hun og bandet hennes skal holde konsert på Argus om ettermiddagen jazzfredagen.

Cecilie Grundt Quintet ble startet i 2016 av saksofonist og komponist Cecilie Grundt, som ble uteksaminert fra jazzlinja ved NTNU våren 2018. Bandet har tidligere tatt Jazzboksen med storm og har gjort suksess på festivaler og klubber. Med i bandet er blant annet pianist Håvard Aufles fra Kongsberg. Han og de øvrige i bandet har alle bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim.

BLUES: Vidar Busk skal holde konsert i bakgården til Christians kjeller lørdag 6. juli.

BLUES: Vidar Busk skal holde konsert i bakgården til Christians kjeller lørdag 6. juli. Foto:

Blues

Bluesmusikeren Vidar Busk kommer også til Kongsberg jazzfestival. Med seg har han Daniel Eriksen på gitar og Stig Sjøstrøm på trommer.

Fra New Orleans, på kryss og tvers gjennom Mississippi, og til Memphis, har Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm nærmest blitt tatt i mot som helter, både av publikum og lokale musikere. Sammen har de servert musikk med en dyp forankring i sørstatens bluestradisjoner, ispedd Memphis rock'n roll og New Orleans R&B.

Jazztorsdagen blir de å høre i bakgården til Christians kjeller.

RED HOT: Bandet lover et forrykende show under årets jazzfestival.

RED HOT: Bandet lover et forrykende show under årets jazzfestival. Foto:

Show

Red Hot er også booket inn til årets festival. Gjennom snart 14 år har spilejobbene blitt mange.

Live byr Red Hot på forrykende konsertsett. Med et vanntett komp i bunnen, en dynamisk og utadvendt blåserrekke på scenekanten og «The Voice-vinneren» Knut Marius Djupvik i spissen for det hele, ligger det an til et underholdende show.

Bandet skal spille på Christians kjeller jazzlørdagen.

KOMMER TILBAKE: Åge Sten Nilsen skal holde konsert på Privat Bar under jazzfestivalen. Bildet er fra en konsert han holdt i Kongsberg kirke.

KOMMER TILBAKE: Åge Sten Nilsen skal holde konsert på Privat Bar under jazzfestivalen. Bildet er fra en konsert han holdt i Kongsberg kirke. Foto:

Rock

Åge Sten Nilsen & The Butterflies inntar Privat Bar jazztorsdagen.

En av landets råeste og mest profilerte rocke vokalister gikk overraskende nye veier som soloartist når han lanserte sitt første soloalbum på åtte år, «Smooth seas».

Parallelt med sin nye rocke satsing, «Ammunition», har Åge Sten Nilsen gått mot et langt mer akustisk uttrykk med folk- og rockpreg som soloartist. Etter en lengre periode med akustiske intimkonserter alene på scenen er han nå endelig klar for å presentere sitt solo band, The Butterflies!

DJ: Hedegaard inntar Privat Bar jazzfredagen.

DJ: Hedegaard inntar Privat Bar jazzfredagen. Foto:

Hits

Om du vil danse og høre hits i verdensklasse kan det være en tanke å ta turen innom Privat Bar om kvelden jazzfredagen. Dit kommer Rasmus Hedegård Sørensen alias Hedegaard.

Han er en dansk prisvinnende produsent og DJ.

LES OGSÅ:

Jazzfestivalen trenger flere frivillige vakter

Årets største navn er spikret

Ny millionavtale til Kongsberg jazzfestival

Bernhoft er klar for festivalen

Madrugada kommer!

Både Jamie Cullum og Øystein Sunde kommer til jazzfestivalen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags