Sterke navn til Kjeller'n

STORT: Dette er en musikalsk gjenforening der vi kan garantere en stor konsertopplevelse med to av Skandinavias største kvinnelige vokalister, forteller jazzsjef, Kai Gustavsen.

STORT: Dette er en musikalsk gjenforening der vi kan garantere en stor konsertopplevelse med to av Skandinavias største kvinnelige vokalister, forteller jazzsjef, Kai Gustavsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Marie Bergman sammen med den nordnorske gullstrupen Sigrid Brennhaug. I tillegg skal The Real Thing ha en konsert på Christians Kjeller under årets jazzfestival.

DEL

Marie Bergman og Sigrid Brennhaug skal ha konsert fredag 8. juli, og The Real Thing spiller onsdag 6. juli.

– For mange er Bergman bare sangen «Politiken». For andre er Marie Bergman en av Sveriges største kunstnere. På Kongsberg Jazzfestival spiller hun med den nordnorske gullstrupen Sigrid Brennhaug. Så dette blir garantert veldig bra, forteller Kai Gustavsen, festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival.

Møttes i Drammen

Nå er det over ti år siden Sigrid og Marie møttes for første gang. Det var etter Maries konsert i Drammens Teater at Sigrid tok kontakt med den svenske stjerna og nynnet et par av hennes sanger. Marie Bergman likte det hun hørte, og kort tid etter var Sigrid på besøk hos henne i Stockholm.

De fant bokstavelig talt tonen, og det resulterte i prosjektet Bergman & Brennhaug og landsomfattende turneer.

Energisk souljazz

På festivalens første dag, skal The Real Thing ha sin konsert på Christians Kjeller.

Etter saksofonist Sigurd Køhns bortgang i tsunamikatastrofen 2004 kastet The Real Thing inn håndkleet og la bandet på is, men gjenoppsto i 2010 med Dave Edge på saksofon. Siden starten i 1992 har gruppen holdt mer enn 1.400 konserter og solgt over 55.000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery.

– Bandet som «aldri går av scenen i tørr smoking» har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten. De gleder seg til å fyre opp turnébussen, løfte 200 Hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar, fortsetter Gustavsen.

Les mer om jazzen her: Kygo og Aurora til Kongsberg Jazzfestival

Barnivalen blir større enn noen gang

Kygo og Aurora til Kongsberg JazzfestivalMusikalsk galskap og groove på jazzen

Supergruppa gjenforenes! 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags