Lyd fra fire hjørner

VOKALENSEMBLE: Trondheim Voices  kommer til Sølvsalen på Krona torsdag 6. juli.

VOKALENSEMBLE: Trondheim Voices kommer til Sølvsalen på Krona torsdag 6. juli. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Åtte enestående stemmer utgjør vokalensemblet Trondheim Voices, som skal holde konsert i Sølvsalen under jazzfestivalen.

DEL

– I denne konserten blir det lys fra fire hjørner. Konserten har ganske liten kapasitet, så dette blir eksklusivt, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Trondheim Voices er allsidige. Ensemblet fremfører ofte komponert musikk, men mye av det de gjør er også basert på improvisasjon. De har samarbeidet med en rekke dyktige musikere og komponister, som Jon Balkes Batagraf, Marilyn Mazur, Maja Ratkje og mange flere.

Gjennom bruk av ny teknologi og samarbeid med andre kunstuttrykk, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv improvisasjon.

De har lenge hatt et samarbeid med lyddesigner Asle Karstad, og han er sentral i prosjektet de kommer med til Kongsberg.

Ensemblet består av Sissel Vera Pettersen, Tone Åse, Heidi Skjerve, Silje Ræstad Karlsen, Anita Kaasbøll, Torunn Sævik, Mia Marlen Berg, Live Maria Roggen samt Asle Karstad. Pekka Stokke står for visuell design.

LES OGSÅ:

PST skal vurdere sikkerheten under jazzfestivalen

Jazzen gikk i pluss

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken