Popkometen Sigrid kommer til jazzfestivalen

TIl KIRKETORGET: Artisten Sigrid blir å høre på Kongsberg jazzfredagen 2019.

TIl KIRKETORGET: Artisten Sigrid blir å høre på Kongsberg jazzfredagen 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sigrid, Norges nye popkomet, skal holde konsert på Kirketorget fredagen under Kongsberg jazzfestival. Med andre ord skal hun dele scene med Madrugada.

DEL

Sigrid er på kort tid blitt en av de store musikksnakkisene i inn- og utland.

Hun har et helt spesielt talent, både som låtskriver og på scenen foran et stadig større publikum.

Aller størst i Sigrids korte karriere er likevel at hun er blitt utpekt til BBC Music’s Sound of 2018. Blant tidligere vinnere er storheter som Adele, Sam Smith og Ellie Goulding. Hun er også å finne på Billboards liste for «100 best songs of 2017» og «10 pop stars to watch in 2018».

Mange fans

Spotify-følgerne hennes er blitt tredoblet siden begynnelsen av året, og strømmetallene har nådd nesten 400 millioner globalt. Sigrid kommer utvilsomt til å fortsette veksten med sin nye, og høyst forventede singel «Sucker Punch».

I 2017 ble debutsingelen «Don’t Kill My Vibe» kåret til årets beste låt av Dagbladet, NRK P3, Bergens Tidende og Dagsavisen. #8239;Med andre strålende låter, som «Plot Twist» og «Strangers», og uforglemmelige energiske konserter og opptredener på store TV-show har også internasjonal musikkpresse omfavnet den unge banebrytende popstjernen fra Ålesund.

Anerkjennelse

Sigrid var nominert til intet mindre enn tre priser på P3 Gull 2017, hvor hun vant prisen for «Beste nykommer». Hun ble også nominert til Spellemann 2017 i hele tre kategorier: Årets nykommer, Årets popsolist og Årets låt. Hun vant til slutt Spellemann for «Årets nykommer».

I 2017 opptrådte hun på Nobels Fredspriskonsert, og de siste somrene har Sigrid spilt på en rekke norske festivaler, som Slottsfjell, Øyafestivalen, Bergenfest, Trænafestivalen, Skral, Vinjerock og Pstereo. I utlandet har hun solgt ut en rekke konserter, og blant annet var hun å se på Coachella, som må regnes som en verdens største festivaler.

LES OGSÅ:

Tre av jazzens største stjerner kommer til festivalen

- Det er en stor ære for oss å komme tilbake til byen, og spille på jazzfestivalen

Folkefest ga rekordoverskudd

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags