Setter opp en forestilling utenom det vanlige

SPEKTAKULÆRT: Sterke virkemidler tas i bruk under forestillingen. Temaet er søppel.

SPEKTAKULÆRT: Sterke virkemidler tas i bruk under forestillingen. Temaet er søppel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En forestilling under Kongsberg Jazzfestival tematiserer miljøutfordringer med instrumenter av søppel.

DEL

På årets Kongsberg Jazzfestival kan publikum oppleve en vakker og urovekkende konsertforestilling som tematiserer noen av de største naturutfordringene verden står overfor. Publikum inviteres inn i et scenerom bygget av plastsøppel, der også alle instrumentene er laget av søppel.

LES OGSÅ: Fransk supertalent til jazzfestivalen

Klima

Temperaturen stiger, været blir stadig mer ekstremt, og det meldes om at havet innen 2050 vil inneholde mer plast enn fisk. Forestillingen Sustain problematiserer menneskets overforbruk og utnyttelse av naturen og vil vekke følelser hos publikum som ligger bortenfor ord og klimadebatter.

– Forestillingen ble første gang vist på Festspillene i Bergen i fjor. Dette blir første gang den settes opp igjen, sier Kai Gustavsen, festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival.

AVFALL: Scenerom, klær og instrumenter er laget av søppel.

AVFALL: Scenerom, klær og instrumenter er laget av søppel. Foto:

LES OGSÅ: Svensk supergruppe til jazzen

Uten ord

Komponistduoen Sagn (Jørn Lavoll og Bodil Lunde Rørtveit) har laget et musikalsk verk som tar for seg menneskets forhold til naturen. Forestillingen er uten ord, men likevel meningsbærende, sterk og nær.

Bodil Lunde Rørtveits mangfoldige stemme står sentralt. Scenerommet er inspirert av fotografen Chris Jordans bilder av fuglekadavre med plast i magen, og bygget opp av fjær, bein og plastsøppel. Dette danner også utgangspunktet for et unikt lydlandskap, der fem lekne musikere spiller på spesialbygde instrumenter av plast.

– Dette blir garantert en opplevelse helt utenom det vanlige på årets festival, og ligner ikke noe annet vi har satt opp på festivalen tidligere, sier Kai Gustavsen entusiastisk.

Forestillingen spilles i Sølvsalen fredag 6. juli, og billetter ligger nå ute for salg.

LES OGSÅ: En trio du sjelden får oppleve

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags