To nye jazzslipp

NYKOMMER: Charlotte Dos Santos spiller på Mølla jazzlørdagen.

NYKOMMER: Charlotte Dos Santos spiller på Mølla jazzlørdagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Charlotte Dos Santos har vært en oppsiktsvekkende nykommer på den norske musikkscenen det siste året. Erlend Apneseth Trio spiller nyskapende tradisjonsmusikk i grenselandet mellom folkemusikk, jazz og samtidsmusikk. Begge er klare for Kongsberg Jazzfestival.

DEL

Etter en oppsiktsvekkende konsert på Øyafestivalen i 2017, der anmelderne trillet seksere i hopetall, fikk publikum for alvor ører og øyne opp for Berlin-baserte, Oslo-fødte og brasilianskættede Charlotte Dos Santos.

Årets nykommer

Charlotte Dos Santos tar med seg ulike impulser inn i sin raffinerte sammensmelting av jazz, soul, R’n’B og latino. Hennes debutalbum «Cleo» figurerte hyppig på anmeldernes topplister over de beste utgivelsene i 2017, og Dagbladet kåret albumet til det nest beste albumet som kom ut i 2017. Nylig ble hun Spellemannsnominert til «Årets nykommer».

- Charlotte Dos Santos har ikke vært hyppig å se på norske konsertscener, men det har gått gjetord om de få konsertene hun har holdt, sier presseansvarlig i Kongsberg Jazzfestival Ragnhild Menes.

Nylig holdt artisten en utsolgt konsert på Nasjonal Jazzscene Victoria, omtalt av musikknettstedet Gaffas anmelder som en av de mest fullkomne konserter han hadde vært på.

Konserten holdes på EnergiMølla lørdag 7. juli.

Nyskapende

Erlend Apneseth Trio opererer i et åpent landskap der folkemusikk møter samtidsmusikk og den improviserte jazzen spøker i bakgrunnen. Resultatet er fengslende og annerledes, og har allerede blitt belønnet med Spellemannsnominasjoner i kategorien Åpen klasse to ganger.

Trioen har gitt ut platene sine på det renommerte plateselskapet Hubro som har gjort det til sitt varemerke å gi ut musikk der sjangergrenser brytes ned og nyskapende musikalske uttrykk oppstår.

Begge platene trioen har gitt ut, «Det Andre Rommet» og «Åra», har mottatt overveldende positive kritikker og blitt omtalt internasjonalt i blant annet MOJO og BBC Music Magazine. Trioen har også vunnet «Folkelarmprisen» for sin første plate.

Konserten holdes i Sølvsalen torsdag 5. juli.

Billettsalget til både Charlotte Dos Santos og Erlend Apneseth Trio starter fredag 9. februar.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags