Hellbillies og Ole Børud inntar jazzfestivalen

NY FOLKEFEST: Hellbilles fylte bakgården til Gamle Norge under jazzfestivalen i 2017. Til sommeren kommer de tilbake.

NY FOLKEFEST: Hellbilles fylte bakgården til Gamle Norge under jazzfestivalen i 2017. Til sommeren kommer de tilbake. Foto:

Flere populære norske musikere er booket til Kongsberg Jazzfestival. Nå er også Hellbillies og Ole Børud klare.

DEL

Begge har opptrådt på jazzfestivalen før, Ole Børud på Kirketorget i 2017 sammen med Blood, Sweat & Tears og Hellbillies på folkefestscenen til Gamle Norge samme år. De har også spilt på Kirketorget tidligere.

Ole Børud er en norsk låtskriver, sanger og musiker. Han er nå aktuell med nytt album og deltok nylig i NRK sitt folkekjære tv-program, Stjernekamp.

Startet tidlig

Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, har han i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Han har deltatt i en rekke musikalske samarbeid og prosjekter som har berørt inn- og utland i flere sjangre. 

Børud var metalmusiker, ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere.

Børud har berørt et stort publikum i flere sjangre, og har blant annet et ivrig publikum i Japan, hvor han har spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo ved flere anledninger.

Ole har nå gått tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop. Med et nytt album under armen vil han innta scenen og by på funky, soulfull vestkystrock av ypperste merke. 

– Det er godt å ha Ole Børud tilbake på festivalen. En musikers musiker som er respektert av artister i de fleste sjangre. Derfor var det svært gledelig at folk flest «oppdaget» hans fantastiske talent på Stjernekamp i høst. Vi har tyvlyttet på albumet som er rett rundt hjørnet. Det låter fantastisk. Og han har med seg et fantastisk band, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Børud holder konsert på Gamle Norge jazzfredagen.

Hellbilies

Et av Norges aller mest suksessrike band, Hellbilies, legger ut på ny turné.

Fra Hellbillies startet som et coverband med gjendiktninger av amerikanske countrylåter har de endret seg kraftig og blitt et fullblods rock’n’rollband, men hele tiden holdt fast ved den lokale forankringen fra Hallingdal.

Arne Moslåtten forsvant ut av bandet for noen år siden, men har fortsatt å levere tekster til bandet. Det har også den velrenommerte artisten, tekstforfatteren og Dylan-tolkeren Tom Roger Aadland som ble forespurt om han ville prøve seg forut for Hellbillies’ foreløpig siste plate, Søvnlaus fra 2016.

Her er åtte av 12 tekster skrevet av Aadland, de resterende fire av Moslåtten.

I god form

– Bandet er kanskje i bedre form enn noen gang før. Nå sitter alt så utrolig bra, det er bare noe du kjenner idet du går på scenen, at det er fullt trøkk fra første tone, sier Aslag Haugen i en pressemelding.

Originalmedlemmene Arne Moslåtten og Arne Sandum er ute av Hellbillies. Dagens besetning består derfor av Aslag på sang og gitar, broren Lars Håvard på gitar og trommeslager Bjørn Gunnar Sando, med de to assosierte medlemmene Egil Stemkens på bass og Lars Christian Narum på tangenter.

– Hellbillies er bunnsolid og låter alltid bra. Kvalitet er aldri feil for oss. Derfor gleder vi oss til gjensyn med et av landets beste liveband. Sist de gjestet festivalen var det mer enn utsolgt, og jeg ble nedringt av folk som lurte på om jeg kunne «fikse» noen billetter. Derfor anbefaler jeg folk å løse billetter først som sist, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Hellbillies holder konsert på Gamle Norge jazztorsdagen.

LES OGSÅ:

Adam og Hanne skal dele scene under festivalen

Frida Ånnevik og Petter Wettre til jazzen

Har solgt billetter for en million

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags